• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Tímy SR U16 nepostúpili na ME

Slovenské tímy chlapcov a dievčat do 16 rokov nepostúpili na finálový turnaj majstrovstiev Európy. Družstvo chlapcov v zložení Leon Sloboda, Dominik Mačej, Peter Zavacký s kapitánom Miloslavom Mečířom ml. prehralo v kvalifikačnej skupine v Rakovníku v prvom stretnutí s najvyššie nasadeným tímom z Poľska 1:2, v druhom zdolalo Arménsko 3:0 a v súboji o konečné 5. miesto si poradilo s druhou nasadenou Ukrajinou 2:1.

Viac informácií o jednotlivých stretnutiach nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

02. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová je na seba hrdá

Dlho nevedela, či na parížskej olympiáde bude vôbec štartovať. Dozvedela sa to až začiatkom júla. Pre Annu Karolínu Schmiedlovú to bola už druhá účasť pod piatimi kruhmi. V roku 2016 v Riu sa prebojovala do druhého kola, tentoraz túto métu výrazne pokorila. Účasť medzi najlepšou štvorkou tenistiek vo dvojhre je bezpochyby obrovským úspechom, ktorý sympatickej a skromnej rodáčke z Košíc praje azda kažý. Od zisku medaily bola iba kúsok, no v záverečnom zápase bola proti svetová jednotka z Poľska Iga Swiateková.

02. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

OH: Fotogaléria zápasu o bronz

Anna Karolína Schmiedlová obsadilia na parížskej olympiáde celkové štvrté miesto. V súboji o bronzovú medailu nestačila na svetovú a nasadenú jednotku Igu Swiatekovú z Poľska a podľahla jej 2:6, 1:6 za necelú hodinu. Napriek tomu, že si z francúzskej metropoly neprivezie domov cenný kov, so svojim účinkovaním môže byť spokojná. Zdolala štyri kvalitné súperky a stala sa najúspešnejšou slovenskou tenistkou v ére samostatnosti na hrách pod piatimi kruhmi. Zábery z duelu o tretie miesto proti Swiatekovej prinášame vo fotogalérii.

FOTO: itf

02. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová napokon bez medaily

Anna Karolína Schmiedlová nezískala medailu na olympijskom turnaji v Paríži. V piatkovom zápase o tretie miesto podľahla na antuke v areáli Roland Garros najvyššie nasadenej Poľke Ige Swiatekovej hladko 2:6, 1:6 za necelú hodinu. Napriek prehre dosiahla vo francúzskej metropole životný úspech. Vďaka štvrtej priečke vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti. Daniela Hantuchová postúpila na OH 2012 v Londýne do osemfinále rovnako ako Dominika Cibulková na OH 2008 v Pekingu a Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney i na OH 1996 v Atlante.

02. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová vyzdvihla súperku

Anna Karolína Schmiedlová zabojuje o bronzovú medailu vo dvojhre olympijskom turnaji v Paríži. V semifinále nestačila na trinástu nasadenú Chorvátku Donnu Vekičovú a podľahla jej 4:6, 0:6 za 65 minút. Dvadsaťdeväťročná hráčka Národného tenisového centra si v súboji o bronz zmeria sily so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou z Poľska.

02. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

OH: Schmiedlová zabojuje o bronz

Anna Karolína Schmiedlová neuspela v semifinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. Na antuke v areáli Roland Garros prehrala s trinástou nasadenou Chorvátkou Donnou Vekičovou 4:6, 0:6 za 65 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondinčého Ladislava Olasza nastúpi v piatok o 15.00 h v dueli o bronzovú medailu proti svetovej i nasadenej jednotke Poľke Ige Swiatekovej.

01. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Slovenky U16 o 3. miesto, chlapci o 5. priečku

Slovenský tím chlapcov do 16 rokov zabojuje o konečné piate miesto v kvalifikačnej skupine majstrovstiev Európy (31. 7. - 2. 8. 2024, Rakovník, Česká republika). Chlapci v zložení Leon Sloboda, Dominik Mačej, Peter Zavacký s kapitánom Miloslavom Mečířom ml. prehrali v prvom stretnutí s najvyššie nasadeným tímom z Poľska 1:2, v druhom zdolali Arménsko 3:0 a v súboji o 5. miesto nastúpia proti Ukrajine. Na finálovom turnaji ME sa nepredstavia.

Viac informácií o jednotlivých stretnutiach nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

01. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Chlapci aj dievčatá SR U18 o 3. miesto

V piešťanskej kvalifikačnej skupine ME hráčov do 18 rokov zabojuje Slovensko o tretie miesto. V tíme kapitána Lukáša Lacka figurujú Filip Poklemba, Nikolas Paulovič a Jakub Medveď. V prvom kole zvíťazilo Slovensko nad štvrtým nasadeným Rakúskom 2:1, v semifinále však nestačilo na druhé nasadené Španielsko, ktorému podľahlo 0:3. V súboji o tretie miesto nastúpia Lackovi zverenci proti tretej nasadenej Ukrajine. Na finálovom turnaji ME sa nepredstavia.

Viac informácií o jednotlivých stretnutiach nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

01. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková vo Washingtone končí

Tereza Mihalíková spolu s Britkou Oliviou Nichollsovou sa neprebojovali do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 500 vo Washingtone (922 573 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nestačili na štvrtú nasadenú japonsko-indonézsku dvojicu Miju Katoová, Aldila Sutjiadiová a podľahli jej vo vyrovnanom zápase 2:6, 6:4, 8-10 za 93 minút.

01. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Jednotka Klein v Porte vypadol

Lukáš Klein nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 125 v Porte (148 625 eur, tvrdý povrch vonku). Najvyššie nasadený hráč nestačil v druhom kole na litovského kvalifikanta Edasa Butvilasa a podľahol mu 4:6, 6:7(8) za 105 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza nevyužil v tajbrejku štyri setbaly.

01. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová si vo štvrťfinále verila

Anna Karolína Schmiedlová predviedla vo štvrťfinálovom dueli OH v Paríži proti úradujúcej wimbledonskej šampiónke Barbore Krejčíkovej vynikajúci výkon. Ani vo svojom štvrtom vystúpení pod piatimi kruhmi nenašla na parížskej antuke premožiteľku, práve naopak. Poradila si s ďalšou rebríčkovo oveľa vyššie postavenou hráčkou a po skalpoch Britky Katie Boulterovej, štrnástej nasadenej Brazílčanky Beatriz Haddadovej Maiovej a štvorky pavúka Jasmine Paoliniovej zostala na jej rakete aj aktuálna svetová desiatka Barbora Krejčíková. Znamená to, že v Paríži bude s istotou bojovať o medailu!

31. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

FOTO: Schmiedlová do semi OH!

Anna Karolína Schmiedlová sa na parížskej antuke pod piatimi kruhmi prebojovala už do semifinále a zabojuje o olympijsku medailu! Vo štvrťfinále zdolala deviatu nasadenú Češku Barboru Krejčíkovú, úradujúcu wimbledonskú šampiónku, 6:4, 6:2 a opäť potvrdila, že areál Rolanda Garrosa patrí medzi jej najobľúbenejšie miesta. Prinášame fotogalériu víťazstva najlepšej slovenskej singlistky.

FOTO: itf

31. 07. 2024
Aktuality Více zde