• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Slovensko má na čom stavať

Slovenský tenis sa môže pozerať do budúcnosti s optimizmom, v uplynulých dňoch zaznamenal úspechy na dvoch významných mládežníckych podujatiach. Na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici získal zlato v dvojhre dievčat i v mixe, na majstrovstvách Európy do 18 rokov vo francúzskom Granville obsadili dievčatá druhé miesto a chlapci štvrté.

05. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Slovenky vyhrali

Slovenské dievčatá začali na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov víťazne. Družstvo v zložení Sofia Rachel Kočišová, Viktória Nováková a Nina Košická pod vedením kapitána Juraja Nemčeka zdolalo v prvom stretnutí Taliansko 2:1. V skupine B s nimi figurujú okrem dievčat z Apeninského polostrova ešte Veľká Británia a Rakúsko.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Poľsku víťazne

Viktória Kužmová (na snímke) postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF WTT W100 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki (100 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Desiata nasadená hráčka si v osemfinále poradila s Ruskou Jekaterinou Jašinovou a zvíťazila 6:0, 7:5 za 76 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v súboji o postup do semifinále zmeria sily s najvyššie nasadenou domácou hráčkou Magdou Linetteovou.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky do semi!

Slovenské tenistky do 14 rokov sa prebojovali už do semifinále na majstrovstvách sveta družstiev v Prostějove. Tím v zložení Mia Pohánková, Soňa Depešová a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazil vo štvrťfinále nad výberom Veľkej Británie 2:1. V súboji o postup do finále si zmerajú sily s najvyššie nasadenou Českou republikou.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková v San Jose končí

Tereza Mihalíková spolu s Ukrajinkou Nadiiou Kičenokovou nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 500 v americkom San Jose (757 900 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nestačili na štvrtý nasadený čínsky pár Yifan Xu, Zhaoxuan a podľahli mu 3:6, 3:6 za 77 minút.

04. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Zathurecký: Hrali na maximum

Slovenské dievčatá získali strieborné medaily na majstrovstvách Európy tímov do 18 rokov. Vo výbere kapitána Martina Zathureckého sa v Granville predstavili Nikola Daubnerová, Nina Vargová a Irina Balus. Aj keď vo finálovom stretnutí dievčatá na Bulharky nestačili, opäť si urobili skvelé meno na medzinárodnom poli a ukázali, že s mladými Slovenkami treba v budúcnosti určite počítať.

„Ďakujem veľmi pekne dievčatám za prístup k reprezentácii. Hrali obetavo, bojovne a v Granville zdolali veľmi dobré hráčky," povedal na úvod kapitán tímu Martin Zathurecký.

03. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Slovenky strieborné!

Slovenské dievčatá do 18 rokov získali na majstrovstvách Európy tímov (1. - 3. augusta, Granville, Francúzsko) strieborné medaily. Vo finále nestačili na štvrtý nasadený tím Bulharska a podľahli mu 0:2. Strieborné družstvo kapitána Martina Zathureckého tvorili Nikola Daubnerová, Nina Vargová a Irina Balus. Za rozhodnutého stavu sa vo finálovom stretnutí štvorhra nehrala.

03. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Chlapci skončili štvrtí

Slovenský tím chlapcov do 18 rokov obsadil na majstrovstvách Európy tímov (1. - 3. augusta, La Rochelle, Francúzsko) konečné štvrté miesto.  Zverenci kapitána Ľubomíra Kurhajca nestačili v súboji o bronz na druhú nasadenú Českú republiku a podľahli jej 1:2. Družstvo v zložení Peter Benjamín Privara, Peter Naď a Michal Krajčí štartovalo na šampionáte v pozícii štvorky pavúka.

03. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: SR víťazom skupiny!

Slovenské tenistky do 14 rokov postúpili z prvého miesta v skupine B do štvrťfinále majstrovstiev sveta družstiev. Tím v zložení Mia Pohánková, Soňa Depešová a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazil v Prostějove aj vo svojom treťom vystúpení v skupine, tentoraz nad výberom Brazílie 2:1.

03. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Liberci víťazne

Norbert Gombos postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 80 v Liberci (45 730 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč si v druhom kole poradil so Španielom Oriolom Rocom Batallom a zvíťazil 1:6, 7:5, 6:1 za 119 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olazsa si v súboji o postup do semifnále zmeria sily s francúzskym kvalifikantom Giovannim Mpethshim Perricardom, premožiteľom Lukáša Kleina z prvého kola. 

FOTO: fb/ltkliberec

03. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Poľsku ďalej vo dvojhre

Viktória Kužmová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W100 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki (100 000 EUR, tvrdý povrch vonku). Desiata nasadená hráčka si v úvodnom zápase poradila s Číňankou Xiaodi You a zvíťazila 6:3, 6:1 za 95 minút. V súboji o postup do štvrťfinále si zmeria sily s Ruskou Jekaterinou Jašinovou.

03. 08. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Dievčatá do finále!

Slovenské dievčatá do 18 rokov zabojujú o titul na majstrovstvách Európy tímov (1. - 3. augusta, Granville, Francúzsko). V semifinále si poradili s tretím nasadeným Talianskom 2:1. Družstvo v zložení Nikola Daubnerová, Nina Vargová a Irina Balus pod vedením kapitána Martina Zathureckého si vo finále zmeria sily so štvrtým nasadeným tímom Bulharska.

Úvodný bod pre slovenské farby získala Irina Balus, ktorá zvíťazila nad Denise Valenteovou 3:6, 6:3, 6:1. Na druhú dvojhru nastúpila Nikola Daubnerová proti Georgii Pedoneovej. Mladej hráčke NTC zápas nevyšiel podľa predstáv a súperke hladko podľahla 2:6, 1:6.

02. 08. 2022
Aktuality Více zde