• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Wimbledon: Polášek v mixe končí

Filip Polášek so Slovinkou Andrejou Klepačovou neuspeli v druhom kole mixu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadené osmičky prehrali s francúzskym párom Edouard Roger-Vasselin, Alize Cornetová 5:7, 2:6 za 78 minút. Polášek ešte na tráve All England Clubu pokračuje vo štvorhre, s Austrálčanom Johnom Peersom nastúpia v osemfinále proti brazílsko-britskému tandemu Bruno Soares, Jamie Murray.
 

03. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Slovenky o titul!

Slovenské reprezentantky postúpili do finále na majstrovstvách Európy tímov do 14 rokov v talianskom meste Loano. V semifinále zdolali výber Lotyšska 3:0. Tím v zložení Soňa Depešová, Mia Pohánková a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha nastúpi vo finále proti najvyššie nasadenej Českej republike. Postupom do finále si dievčatá zároveň vybojovali miestenku na majstrovstvá sveta tímov do 14 rokov.

Súboj proti Lotyšsku otvorila úvodnou dvojhrou Mia Pohánková, ktorá zvíťazila nad Odetou Panasovou 6:2, 7:6(5). O druhý bod pre slovenské farby sa postarala Soňa Depešová víťazstvom nad Adelinou Lachinovovou 6:3, 6:2.

02. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Traja juniori do druhého kola

Slovenskí juniori a juniorky odštartovali svoju púť na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone. Na tráve v All England Clube sa v sobotu predstavili dvaja juniori a štyri juniorky. Polovica z nich sa prebojovala do druhého kola. Úspešní boli Peter Benjamín Privara, Nikola Daubnerová a Irina Balus. Bránami prvého kola neprešli Peter Naď, Nina Vargová a Renáta Jamrichová.

02. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Polášek víťazne

Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom sa prebojovali do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole zdolali ako nasadené sedmičky austrálsko-portugalský pár Jordan Thompson, Joao Sousa 7:6(2), 7:5, 6:4 za 137 minút. V osemfinále narazia na deviatu nasadenú britsko-brazílsku dvojicu Jamie Murray, Bruno Soares.

02. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Nemecku bez finále

Jozef Kovalík (na snímke) nezabojuje o titul vo dvojhre na challengeri 80 v nemeckom Lüdenscheide (45 730 EUR, antuka vonku). V semifinále nestačil na Číňana Zhizhena Zhanga a podľahol mu 3:6, 4:6 za 72 minút. Pre zverenca trénera Borisa Borgulu to bolo druhé semifinále v tomto roku. V onlajn rebríčku sa dvadsaťdeväťročný Bratislavčan posunul o 12 miest nahor na aktuálnu 192. priečku.

02. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Molčan skončil

Alex Molčan neuspel v treťom kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Nasadenej jedenástke Američanovi Taylorovi Fritzovi podľahol 4:6, 1:6, 6:7(3) za rovných 100 minút. Slovensko tak prišlo aj o posledné želiezko v singli. Zverenec trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a kondičného Dávida Olasza vyrovnal pri prvom štarte v hlavnej súťaži na tráve All England Clubu svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho US Open.

02. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Slovenky do semi!

Slovenské dievčatá do 14 rokov nastúpili na prvé stretnutie majstrovstiev Európy tímov (1. - 3. júla, Loano, Taliansko) proti Srbsku. V zložení Soňa Depešová, Mia Pohánková a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha zvíťazili 2:1 a postúpili do semifinále. Slovenky, ktoré sú na ME tretím nasadeným tímom, v ňom zabojujú proti Lotyšsku.

01. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Polášek otočil

Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom postúpili do druhého kola štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zdolali ako siedma nasadená dvojica americko-holandský pár Mackenzie McDonald, Botic Van De Zandschulp po päťsetovej dráme 4:6, 4:6, 7:5, 6:3, 6:2 za 174 minút. V ďalšom zápase narazia na portugalsko-austrálsky tandem Joao Sousa, Jordan Thompson.

01. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Nemecku do semi

Jozef Kovalík (na snímke) postúpil už do semifinále dvojhry na challengeri 80 v nemeckom Lüdenscheide (45 730 EUR, antuka vonku). Vo štvrťfinále si poradil s Holanďanom Robinom Haasem a zvíťazil 6:3, 6:2 za 73 minút. Ďalším súperom zverenca trénera Borisa Borgulu bude lepší z dvojice Pablo Cuevas - Zhizhen Zhang.

01. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Kužmová aj Kučová v debli vypadli

Viktória Kužmová (na snímke) s Holanďankou Arantxou Rusovou nepostúpili do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole nestačili na poľsko-brazílsku dvojicu Magdalena Frechová, Beatriz Haddadová Maiová a podľahli jej 4:6, 7:5, 3:6 za rovné dve hodiny. Kužmová s Rusovou dokázali v druhom sete odvrátiť mečbal súperiek a vyrovnať na 1:1. V prvom geme rozhodujúceho dejstva však stratili podanie a nedokázali v ňom súperky brejknúť späť. S turnajom sa rozlúčili a neobhájili tak vlaňajšie osemfinále z All England Clubu.

01. 07. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan: Na Fritza si verím

Alex Molčan postúpil po víťazstve nad Američanom Marcosom Gironom už do tretieho kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vo štvrtok podal na dvorci veľmi dobrý výkon a už teraz sa teší na sobotný zápas proti svetovej štrnástke Taylorovi Fritzovi z USA. Postupom do tretieho kola vyrovnal najlepší slovenský singlista svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho US Open.

„Dnes to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon od začiatku až do konca. Hneď v prvom geme ma súper síce brejkol, ale potom som hral stabilne," začal hodnotenie zápasu proti Gironovi Molčan.

30. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Poprad-Tatry Open 2022: Slováci ďalej iba vo štvorhre

Lukáš Pokorný Miloš Karol postúpili do semifinále štvorhry na turnaji ITF WTT M25 v Poprade (25 000 USD, antuka vonku). Tretí nasadený domáci pár zdolal vo štvrťfinále držiteľov voľnej karty Samuela Puškára s Jakubom Krošlákom 6:3, 6:1 za 55 minút. V súboji o finále si zmerajú sily s českou dvojicou Patrik Rikl, Matej Vocel. 

30. 06. 2022
Aktuality Více zde