• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Molčan na rakete Griekspoora

Alex Molčan nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP 250 na Malorke (760 750 EUR, tráva). V druhom kole nestačil na Holanďana Tallona Griekspoora a podľahol mu v troch setoch 6:0, 3:6, 6:7(3) za rovné dve hodiny. Zverencovi trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a kondičného Dávida Olasza sa tak ani na tretí pokus nepodarilo Griekspoora zdolať. Pre Molčana sa stáva nepríjemným súperom, na ktorého zatiaľ ani raz nevyzrel a vždy mu vo vyrovnanom zápase podľahol.

22. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Klein o hlavnú

Lukáš Klein (na snímke) zabojuje o postup do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom eliminačnom kole vyradil ôsmeho nasadeného Nemca Yannicka Hanfmanna (114. ATP), ktorého zdolal 7:5, 6:2 za rovnú hodinu. Dvadsaťštyriročný hráč NTC ťažil v zápase z kvalitného podania, pripísal si štyri esá a súpera nepustil ani k jednej brejkbalovej príležitosti. Pri premieňaní svojich možností pri podaní Hanfmanna bol stopercentný. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza sa vo finále kvalfikácie stretne s nasadenu dvadsaťšestkou Andreasom Seppim z Talianska.

22. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

ATP oznámilo možnosť koučovania mimo kurtu

Vedenie mužského tenisového okruhu ATP vyskúša na US Open a ďalších turnajoch v druhej polovici sezóny novinku - tréneri budú mať povolené koučovanie mimo kurtu. Svojím zverencom nebudú môcť radiť priamo na dvorci a počas zápasov budú musieť sedieť na vyhradených miestach.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Polášek s tesnou prehrou

Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP 250 v Eastbourne (760 750 EUR, tráva). Tretí nasadený pár nestačil v úvodnom zápase na britsko-brazílsku dvojicu Jamie Murray, Bruno Soares a podľahol jej vo vyrovnanom zápase 4:6, 7:6(5), 7-10 za 96 minút. Polášek s Peersom sa na budúci týždeň spoločne predstavia na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone, kde im bude patriť post nasadených osmičiek.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Obe Slovenky vyhrali

Rebecca Šramková a Viktória Kužmová sa prebojovali do druhého kola kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Šramková zdolala v utorok v úvodnom kole Nórku Ulrikke Eikeriovú 6:3, 3:6, 6:4 za 133 minút. Zverenka trénera Jána Sabovčíka a kondičného Dávida Olasza nastúpi v súboji o postup do eliminačného finále proti nasadenej dvadsaťtrojke Jang Su-jeong z Kórejskej republiky.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Mihalíková do štvrťfinále

Tereza Mihalíková po boku Bielorusky Aljaksandry Sasnovičovej postúpila do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 250 v nemeckom Bad Homburgu (251 750 USD, tráva). V úvodnom zápase si poradili s maďarsko-belgickou dvojicou Anna Bondárová, Greet Minnenová a zdolali ju 6:3, 7:5 za 87 minút. V súboji o semifinále si zmerajú sily so štvrtou nasadenou americko-bieloruskou dvojicou Kaitlyn Christianová, Lidzija Marožavová.

21. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Príprava juniorov

Slovenskí juniori sa pripravujú na ďalší grandslamový turnaj, tentoraz ich čaká posvätný Wimbledon a jeho typický trávnatý povrch. Za prípravou vyrazili do Kopčian, aby si aspoň trošku privykli na špecifické podmienky, ktoré ich v Lonýne čakajú. Odskoky loptičiek, pohyb po dvorci - to všetko je na tráve iné.

20. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Kvalifikácia ženy

V pondelok spoznali svoje súperky do kvalifikácie tretieho grandslamového turnaja roka - Wimbledonu - aj ženy. O hlavnú súťaž budú na londýnskej tráve bojovať dve Slovenky - Viktória Kužmová a Rebecca Šramková. Kužmová, tridsiata nasadená, si zmeria sily s Američankou Elvinou Kalievovou, Šramková nastúpi proti Nórke Ulrikke Eikeriovej.

20. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Klein a Martin ďalej

Andrej Martin a Lukáš Klein (na snímke) sa prebojovali do druhého kola kvalifikácie na tretí grandslamový turnaj roka vo Wimbledone. Martin v úvodnom zápase zdolal v slovenskom derby Lukáša Lacka hladko 6:2, 6:1 za 52 minút. V súboji o postup do finálového kola ho čaká šiesty nasadený Marc-Andrea Hüsler zo Švajčiarska.

20. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Žreb kvalifikácie

Už v pondelok sa začína kvalifikácia tretieho grandslamového turnaja roka - Wimbledonu. V úvodný hrací deň sa na londýnskej tráve predstavia muži. Zo Slovákov bude v eliminačnom pavúku bojovať päť hráčov - Andrej Martin, Jozef Kovalík, Filip Horanský, Lukáš Lacko a premiérovo aj Lukáš Klein. Žreb v nedeľu rozhodol aj o slovenskom derby zápase -  zviedol proti sebe Andreja Martina a Lukáša Lacka. Ženy sa mená svojich súperiek dozvedia v pondelok.

19. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Molčan na Malorke víťazne

Alex Molčan postúpil do druhého kola dvojhry na turnaji ATP 250 na Malorke (951 745 EUR, tráva vonku). V úvodnom kole si v nedeľu poradil so siedmym nasadeným Srbom Miomirom Kecmanovičom a zdolal ho 7:5, 6:4 za 86 minút. Zverenec trénerov Mariána Vajdu, Karola Becka a kondičného Dávida Olasza nastúpi v ďalšom zápase proti Holanďanovi Tallonovi Griekspoorovi, s ktorým má negatívnu zápasovú bilanciu 0:2. Minulý týždeň mu podľahol na tráve v Halle.

19. 06. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Zelenay vo finále prehral

Igor Zelenay spolu s Ukrajincom Denysom Molčanovom nezískali titul vo štvorhre na challengeri 125 v Parme (134 920 EUR, antuka vonku). Vo finále nestačili na taliansko-brazílsky pár Luciano Darderi, Fernando Romboli a podľahli mu 2:6, 3:6 za 62 minút. Tridsaťdeväťročný rodák z Trenčína tak nezískal svoj 47. deblový titul na challengerovom okruhu. Na svojom konte má jeden titul z turnaja kategórie ATP 250 v Petrohrade. Aktuálne mu v deblovom rebríčku ATP patrí medzi Slovákmi tretia priečka za Filipom Poláškom a Andrejom Martinom.

18. 06. 2022
Aktuality Více zde