• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Wimbledon: Jamrichová v osmičke

Renáta Jamrichová postúpila do štvrťfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Na tráve All England Clubu v pozícii nasadenej jednotky zvíťazila v osemfinále nad Sonjou Žijenbajevovou z Kazachstanu a zdolala ju 7:5, 6:4. Víťazku juniorského Australian Open čaká v súboji o semifinále Bulharka Rositsa Denčevová.

Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra vypadla vo štvorhre, v osemfinále po boku Japonky Eny Koikeovej nestačili v pozícii tretieho nasadeného páru na kažaskú dvojicu Žijenbajevová, Asjlžan Arystanbechová a prehrali 2:6, 6:3, 6:10.

FOTO: itf

11. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Pohánková prehrala

Mia Pohánková sa neprebojovala do druhého kola štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Po boku Američanky Christashy McNeilovej nestačili na tráve All England Clubu na kazašský pár Sonja Žijenbajevová, Asjlžan Arystanbechová a podľahli mu vo vyrovnanom zápase 6:7(5), 6:7(3).

FOTO: Marleen Fouchier

 

10. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Bastade končí

Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 125 vo švédskom Bastade (115 000 USD, antuka vonku). Štvrtá nasadená hráčka, zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza, nestačila v druhom kole na Ukrajinku Katarinu Zavackú a podľahla jej 7:5, 2:6, 3:6 za 146 minút.

10. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Braunschweigu vypadol

Lukáš Klein sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 125 v nemeckom Braunschweigu (148 625 eur, antuka vonku). Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza nestačil v druhom kole na najvyššie nasadeného Španiela Roberta Carballesa Baenu a podľahol mu 2:6, 4:6 za 94 minút. 

10. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Jamrichová víťazne

Renáta Jamrichová (na snímke) suverénne postúpila do osemfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Na tráve All England Clubu v pozícii nasadenej jednotky zvíťazila v druhom kole nad Noemi Basilettiovou z Talianska 6:2, 6:1. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa vyzve v súboji o štvrťfinále Sonju Žijenbajevovú z Kazachstanu.

10. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

V slovenskom derby vyhral Klein

Lukáš Klein (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v nemeckom Braunschweigu (148 625 eur, antuka vonku). Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza zvíťazil v úvodnom kole nad krajanom Jozefom Kovalíkom a zdolal ho 6:7(3), 7:6(3), 6:1 za 146 minút. Jeho ďalším súperom bude najvyššie nasadený Španiel Roberto Carballes Baena.

09. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Bastade ďalej

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 vo švédskom Bastade (115 000 USD, antuka vonku). Štvrtá nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom kole nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou a zdolala ju 6:2, 7:5 za 87 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s Ukrajinkou Katarinou Zavackou.

09. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Pohánková vyhrala

Mia Pohánková postúpila do druhého kola dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Úspešná kvalifikantka zdolala v prvom kole hlavnej súťaže Američanku Shannon Lamovú 6:2, 6:3 a v treťom zápase (vrátane kvalifikácie) za sebou nestratila ani set. Zverenku trénera Róberta Gašparetza v Národnom tenisovom centre čaká v ďalšom kole Britka Flora Johnsonová.

FOTO: Marleen Fouchier

08. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Kajka: OH boli jeden z cieľov

Slovensko bude mať na OH 2024 v Paríži zastúpenie v tenise vďaka Anne Karolíne Schmiedlovej. Tá sa na dvorcoch Rolanda Garrosa predstaví v ženskej dvojhre. Schmiedlová bola k 10. júnu vo svetovom rebríčku WTA, na základe ktorého sa prideľujú miestenky na Hry XXXIII. olympiády, na 80. mieste. Právo štartu podľa rebríčka má 56 tenistiek. A tak Schmiedlová do poslednej chvíle nevedela, či sa vďaka pravidlu, že z jednej krajiny môže štatovať maximálne štyri tenistky, napokon do pavúka dostane alebo nie.

07. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík získal titul v Karlsruhe!

Jozef Kovalík získal titul vo dvojhre na challengeri 75 v nemeckom Karlsruhe (74 825 eur, antuka vonku). Druhý nasadený hráč zvíťazil vo finále nad jednotkou pavúka Camilom Ugom Carabellim z Argentíny a zdolal ho 6:3, 7:6(2) za 110 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu a kondičného Sebastiána Smoleňáka získal už tretí challengerový titul v tomto roku, celkovo ich má na svojom konte osem.

Kovalíkovi za víťazstvo na turnaji patrí 75 bodov, v onlajn renkingu sa posunie o 7 pozícií vyššie a už iba dve miesta ho delia od prieniku do prvej svetovej stovky rebríčka ATP. Na budúci týždeň sa predstaví na challengeri v Braunschweigu, jeho súperom v prvom kole bude krajan Lukáš Klein.

07. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Oba slovenské tímy bez medailí

Slovenské družstvo chlapcov ani dievčat nezískalo medailu na majstrovstvách Európy tímov do 14 rokov (5. - 7. júl). Tím chlapcov v zložení Max Lörinčík, Andrej Adamović a Juraj Kováčik pod vedením kapitána Martina Zathureckého prehral vo Valencii s Francúzskom aj Gréckom zhodne 1:2. V súboji o 7. miesto podľahol Rumunsku 0:2 a obsadil tak konečné 8. miesto.

Podrobné informácie spolu s výsledkami jednotlivých zápasov nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

07. 07. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Mihalíková prehrala

Tereza Mihalíková spolu s domácou Britkou Oliviou Nichollsovou nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone (50 000 000 GBP, tráva vonku). V osemfinále nestačili na deviaty nasadený ukrajinsko-lotyšský pár Ľudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková a podľahli mu 6:3, 2:6, 3:6 za 124 minút. Najlepšia slovenská deblistka obhájila osemfinálovú účasť z minulého roka, keď v All England Clube nastupovala po boku Viktórie Hrunčákovej.

FOTO: Marleen Fouchier

07. 07. 2024
Aktuality Více zde