• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Becker za presunutie US Open

Podľa bývalého nemeckého tenistu Borisa Beckera by sa tohtoročný grandslamový turnaj US Open nemal pre pandémiu koronavírusu konať v pôvodnom termíne 31. augusta - 13. septembra. Hlavným dôvodom na presun je podľa neho skutočnosť, že v štáte New York bolo potvrdených už vyše 300.000 prípadov nákazy a viac než 23.000 obetí.

02. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

V Nemecku spustili exhibíciu

Osem nemeckých tenistov odohralo v piatok úvodné zápasy štvordňového exhibičného turnaja v meste Höhr-Grenzhausen. Darilo sa Dustinovi Brownovi, ktorý zdolal Constantina Schmitza 4:2, 4:2 a Jeana-Marca Wernera 4:3 (5), 4:3 (4). Podujatie sa hrá počas pandémie koronavírusu s prísnymi bezpečnostnými opatreniami. Zápasy sú bez divákov a počas duelu sú na kurte iba dvaja súperi a empajrový rozhodca. Sety sú skrátené na maximálne sedem gemov. Tridsaťpäťročný Brown je bývalým 64. hráčom sveta, v minulosti si spravil meno zdolaním Španiela Rafaela Nadala na Wimbledone. Je najznámejším z osmičky zúčastnených hráčov.
 

02. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Sestry Williamsové virtuálne

Serena a Venus Williamsové, či Maria Šarapovová sa v nedeľu predstavia na turnaji vo virtuálnom tenise. Podujatie agentúry IMG bude mať v čase koronakrízy aj výrazný charitatívny rozmer - víťaz si vyberie prijímateľa sumy vo výške jeden milión amerických dolárov. Účasť na turnaji vo videohre pod názvom "Stay at Home Slam" prisľubili aj ďalší tenisti Naomi Osaková a Kei Nišikori, hráči amerického futbalu DeAndre Hopkins a Ryan Tannehill, topmodelka Gigi Hadid i spevák Seal. Každý z hráčov môže ním vybranej organizácii venovať 25.000 dolárov. Podujatie bude vysielané naživo na facebooku. (tasr)
    

30. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Organizátori AO riešia poistku

Organizátori úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open riešia, ako sa poistiť pre prípad zrušenia nasledujúcich ročníkov. Ich súčasná poistka, ktorá zahrňuje aj finančné dopady pandémie, totiž vyprší v júli. Šíriaca sa nákaza začiatkom marca zastavila tenisovú sezónu, čo okrem turnajov ATP a WTA ovplyvnilo aj najprestížnejšie grandslamové podujatia. Májový Roland Garros odložili na jesenný termín, letný Wimbledon (29. júna - 12. júla) zrušili. Straty z neuskutočnenia turnaja na londýnskej tráve pomohla organizátorom zmierniť poistka, ktorú uzavreli ešte po epidémii SARS v roku 2003. Vďaka nej dostanú náhradu škody vo výške 100 miliónov libier.

28. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

TE: Návrat na kurty

Európska tenisová federácia (Tennis Europe), ktorá je zložená z 50 členských štátov vrátane Slovenska, zverejnila na svojej stránke krajiny, v ktorých sa rozbehlo tenisové dianie priamo na kurtoch. Slovensko je k 28. aprílu jednou z trinástich krajín, v ktorých je hranie tenisu možné za prísnych hygienických obmedzení. Hrať sa okrem Slovenska môže aj v Bielorusku, Českej republike, Dánsku, Estónsku, Fínsku, Maďarsku, Izraeli, Lotyšsku, Litve, Nórsku, Slovinsku a Švédsku. Na návrat na kurty sa pripravujú Rakúsko, Nemecko, Island a Poľsko.

28. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř šéftrénerom v NTC

Karol Kučera už nebude pôsobiť na poste šéftrénera Národného tenisového centra (NTC). V tohtoročných parlamentných voľbách sa stal poslancom Národnej rady SR a plne sa venuje svojej novej funkcii. Kučera bol šéftrénerom NTC od začiatku roka 2018. Nahradil ho bývalý dlhoročný kapitán slovenského daviscupového tímu Miloslav Mečíř, ktorý je od roku 2019 športový riaditeľ NTC. (tasr)

28. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Nadal je pesimista

Španielsky tenista Rafael Nadal neverí, že sa podarí obnoviť turnajové dianie na okruhu ATP v blízkej budúcnosti. Situáciu spôsobenú pandémiou koronavírusu považuje naďalej za veľmi vážnu. Svoj pesimistický pohľad prezentoval v rozhovore pre Španielsku tenisovú asociáciu (RFET). "Ako tenisti cestujeme každý týždeň, bývame v hoteloch, chodíme do rôznych krajín. Aj keby sme mali hrať bez divákov, organizácia turnaja vyžaduje množstvo ľudí. To sa nedá ignorovať," povedal druhý muž svetového rebríčka.

27. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Thiem spochybnil podporu

Rakúskemu tenistovi Dominicovi Thiemovi sa nepozdáva myšlienka finančnej podpory hráčom na nižších pozíciách v rebríčkoch. Myslí si, že peniaze by sa počas koronavírusovej krízy mali použiť užitočnejšie. Pre pandémiu zrušili všetky turnaje a mnohí hráči sa dostali do finančných ťažkostí, najmä výkonnostne slabší, ktorí sa nemôžu spoliehať na odmeny za víťazstvá na turnajoch ATP.

27. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Tenista dokladá tovar

Pred rokom sa tešil z deblového titulu na slávnom Roland Garros, teraz dokladá tovar v supermarkete. Nemecký tenista Kevin Krawietz si v čase koronakrízy našiel druhé zamestnanie. "Už pár týždňov pracujem za 450 eur v supermarkete. Za kasu ešte nemôžem, ale spolu s kamarátom sa staráme o dokladanie tovaru do regálov a prázdne kartóny. Minulý týždeň som robil bezpečnostného pracovníka pred vchodom a striekal som dezinfekciu na nákupné košíky. Finančný aspekt pre mňa nie je prvoradý, ale ste samozrejme radi, že si môžete zobrať zarobené eurá so sebou," povedal v rozhovore pre Der Spiegel.

25. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

RG zrejme o týždeň neskôr

Začiatok grandslamového tenisového turnaja Roland Garros sa možno posunie o jeden týždeň. Podľa informácií denníka Le Parisien sa začne hrať od nedele 27. septembra do 11. októbra 2020. Pôvodne sa mal turnaj začať 20. septembra a mal trvať do 4. októbra. Možné posunutie by zvýšilo možnosti mužskej asociácie ATP a ženskej WTA nastaviť nový turnajový rozvrh. Zatiaľ sa k tomu ani jedna nevyjadrila. (tasr)
      

24. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Tenis bez rúšok, štvorhry povolené

Úrad verejného zdravotníctva SR vydal dňa 23.4.2020 v neskorých večerných hodinách Usmernenie vo veci prevádzky vonkajších športovísk pre bezkontaktný šport, ktoré sa týka športových aktivít vykonávaných organizovaným spôsobom pod vedením športového odborníka. Na základe Usmernenia každý národný športový zväz rozpracuje usmernenie pre podmienky svojho športu. Slovenský tenisový zväz doporučuje pri prevádzke tenisových areálov nasledovné:

24. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Grantový program SOŠV pre športových odborníkov

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom vyhlasujú nový grantový program „Dáme to". Je určený pre športových odborníkov, ktorí sa v súčasnej náročnej situácii nevzdali a ďalej motivujú seba a aj svojich zverencov k aktívnemu pohybu a športovaniu. V prvom grantovom kole prerozdelí Nadácia SOŠV z rezervného fondu Pripravení pomáhať 20-tisíc eur.

23. 04. 2020
Aktuality Více zde