• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Tenisti opäť na kurte

Slovenskí tenisti privítali otvorenie vonkajších športovísk s nadšením. Po šesťtýždňovej pauze totiž mohli opäť chytiť do rúk rakety a ísť na dvorec. V stredu predpoludním si na antuke v areáli bratislavského NTC zatrénovali daviscupoví reprezentanti Norbert Gombos, Filip Horanský a Lukáš Klein. Popoludní sa dostali k slovu dve najlepšie slovenské tenistky Viktória Kužmová s Annou Karolínou Schmiedlovou. Trénovali aj mnohí mladí hráči Národného tenisového centra.

22. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Informácie z hlasovania VV STZ

Na základe elektronického hlasovania členov VV STZ „per rollam“ dňa 20. 4. 2020 v súvislosti s ochorením COVID-19 rozhodol VV STZ nasledovne:

1. Všetky oficiálne podujatia STZ uvedené v Termínovej listine STZ na rok 2020 (súťaže jednotlivcov aj družstiev) sa rušia predbežne do 17. mája 2020,

2. V prípade neuskutočnenia súťaží družstiev pre opatrenia kvôli pandémii COVID – 19 budú vrátené poplatky za hosťovanie za všetkých hráčov, ktorých hosťovanie bolo na sezónu 2020 schválené, v lehote do 30 dní od termínu zrušenia súťaží družstiev,

22. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Otvorenie tenisových areálov

Na základe rozhodnutia ÚVZ SR zo dňa 21. 4. 2020 môžu byť od 22. apríla 2020 opätovne v prevádzke vonkajšie športoviská pre bezkontaktný šport, bez otvorených šatní, bazénov a hygienických zariadení, rovnako bez prítomnosti obecenstva. Slovenský tenisový zväz víta toto rozhodnutie, keďže tieto podmienky spĺňajú aj tenisové areály. Pri prevádzke odporúčame dodržiavať všetky doterajšie hygienické opatrenia (nosenie rúška, dezinfekcia rúk). 

21. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Moška v diskusnej relácii

Do tretej časti diskusnej relácie o dopade mimoriadnych opatrení v súvislosti s výskytom COVID-19 na oblasť športu sa zapojil aj Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu. Dnes existujúce zákazy, ktoré znemožňujú športovanie a aj tréning, predčasne ukončili súťaženie počas športovej sezóny 2019/2020 v mnohých športoch. Až do odvolania je zakázané organizovať verejné športové podujatia a zakazuje sa i prevádzka telovýchovno-športových zariadení, čo vylučuje aj akúkoľvek individuálnu prípravu športovcov v takýchto zariadeniach. Diskusnú reláciu na túto tému si pozrite tu.

21. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Čile proti SR bez Jarryho

Čilský tenista Nicolas Jarry nenastúpi v septembrovom zápase I. svetovej skupiny Davisovho pohára na pôde Slovenska. Od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) totiž dostal 11-mesačný dištanc za pozitívny dopingový nález počas vlaňajšieho finálového turnaja Davis Cupu v Madride. Trest mu vyprší 15. novembra. Jarry, ktorý je momentálne na 89. mieste svetového rebríčka ATP, podľa vyjadrenia ITF zákaz činnosti akceptoval.

20. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Djokovič proti očkovaniu

Srbský tenista Novak Djokovič by odmietol hrať na turnajoch, ak by sa sezóna rozbehla s povinným očkovaním pre hráčov. Líder svetového rebríčka totiž odmieta vakcíny. Tá proti novému koronavírusu však zatiaľ nie je k dispozícii. "Osobne som proti očkovaniu a nechcel by som, aby ma k tomu niekto nútil, aby som mohol cestovať," uviedol v chate na Facebooku s ďalšími srbskými športovcami. "Ak by to bolo povinné? Potom sa budem musieť rozhodnúť. Mám však na to svoj názor a neviem, či ho niekedy prehodnotím," citoval The Guardian Djokoviča, ktorý má na konte 17 grandslamových titulov a v tomto roku neprehral ani jeden zápas. (tasr)

20. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

TIU vystríha pred podvodmi

Jednotka pre integritu tenisu (TIU) varovala pred zvýšeným rizikom ovplyvňovania exhibičných a virtuálnych zápasov. Turnaje ATP a WTA sa pre pandémiu koronavírusu nebudú hrať minimálne do 13. júla, ale v pláne sú privátne organizované podujatia. Španiel Rafael Nadal zvažuje, že vo svojej akadémii na Mallorce zriadi areál, kde by poprední hráči mohli bývať, trénovať a súperiť medzi sebou. Súboje by si mohli pozrieť aj diváci prostredníctvom televíznych prenosov.

20. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Djokovič a spol. chcú pomôcť

Srbský tenista a zároveň prezident Hráčskej rady ATP Novak Djokovič chystá plán na podporu rebríčkovo nižšie postavených hráčov, ktorí najviac trpia výpadkom príjmov v čase pandémie koronavírusu. Spoločne s kolegami z Hráčskej rady Rafaelom Nadalom a Rogerom Federerom navrhli spôsob, ako vyzbierať do podporného fondu viac ako štyri milióny amerických dolárov.
     

19. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Vznik novej tenisovej súťaže

Tréner americkej tenistky Sereny Williamsovej Patrick Mouratoglou oznámil štart svojej vlastnej nezávislej profesionálnej súťaže pod názvom Ultimate Tennis Showdown (UTS). Hrať sa bude v jeho tréningovej akadémie vo francúzskom Nice od mája a bez prítomnosti divákov. Mouratoglou uviedol, že plánuje odvysielať cez stream v priamom prenose 10 zápasov za víkend. Hrať sa začne 16. mája a v pláne je spolu päť víkendov v máji a júni. V prvom zápase nastúpi desiaty hráč sveta David Goffin z Belgicka proti 103. hráčovi sveta Alexeiovi Popyrinovi z Austrálie, ktorého otec je spoluzakladateľom UTS. (tasr)

19. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Laver Cup až o rok

Štvrtý ročník tenisového Laver Cupu odložili pre pandémiu koronavírusu na september budúceho roka. Podujatie, na ktorom proti sebe hrajú mužské výbery Európy a sveta, sa malo pôvodne uskutočniť od 25. do 27. septembra 2020 v Bostone. Doterajšie ročníky Laver Cupu sa hrali v Prahe, Chicagu a Ženeve a zakaždým sa z triumfu tešil tím Európy. Vlani vyhral nad výberom sveta 13:11. Na budúci rok sa v Bostone bude hrať od 24. do 26. septembra. Informoval o tom portál BBC.
 

17. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

O US Open rozhodnú v júni

O osude grandslamového tenisového turnaja US Open sa definitívne rozhodne v júni. Organizátori veria, že napriek pandémii koronavírusu podujatie odštartuje v pôvodnom termíne 31. augusta. So scenárom bez divákov nepočítajú. "V tejto chvíli nemôžeme zmietnuť nič zo stola, no scenár US Open bez fanúšikov je vysoko nepravdepodobný. Ak by sa hralo bez prítomnosti divákov, nebolo by to v súlade s oslavou tenisu ako jedného z najpopulárnejších športov na svete," povedal výkonný šéf Americkej tenisovej asociácie (USTA) Mike Dowse. (tasr)

17. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Zamietnutie žiadosti STZ o otvorenie vonkajších športovísk zo strany Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR)

Zamietnutie žiadosti STZ o otvorenie vonkajších športovísk zo strany Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR)

Keďže na Slovenský tenisový zväz (STZ) chodí množstvo dotazov od hráčov, rodičov i klubov, či je možné za prísnych hygienických opatrení spustiť tréningový proces na vonkajších tenisových dvorcoch aspoň v obmedzenom režime „zahraj a odíď“, STZ sa minulý týždeň opäť obrátil na Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) so žiadosťou o otvorenie vonkajších športovísk. Dnes sme z ÚVZ SR dostali odpoveď, ktorú vám prinášame v plnom znení:

14. 04. 2020
Aktuality Více zde