• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Wimbledon tento rok zrušený

Grandslamový turnaj tenistov vo Wimbledone sa v tomto roku neuskutoční. Organizátori ho v stredu zrušili pre pandémiu nového koronavírusu. Pôvodne sa na trávnatých dvorcoch All England Clubu v Londýne malo hrať od 29. júna do 12. júla. Presun prestížneho podujatia na neskorší termín nebol možný pre špecifickosť povrchu, kompetentní vylúčili aj možnosť odohrať ho bez prítomnosti divákov.

01. 04. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Bratislava Open 2020 nebude

Mužský tenisový turnaj Bratislava Open sa v roku 2020 pre pandémiu koronavírusu neuskutoční. Na facebooku o tom informoval riaditeľ turnaja Branislav Stankovič (na snímke). Podujatie zo série ATP Challenger Tour sa vlani na kurtoch v Bratislave konalo od 17. do 23. júna, bol to už 17. ročník. Triumfoval na ňom slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos. Najväčší antukový turnaj na Slovensku sa predtým hral v Poprade a v Košiciach, vlani do hlavného mesta zavítal po prvý raz.
    

31. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Vyšiel elektronický časopis E-ŠPORTINFORM 1/2020

Národné športové centrum (NŠC) vydáva elektronický časopis E-ŠPORTINFORM, v ktorom možno nájsť informácie užitočné pre športové hnutie na Slovensku. Prvé tohtoročné číslo sa venuje novému Domu športu, slovenským športoviskám určeným na vrcholné podujatia, oceneniu úspešných športovcov NŠC za rok 2019 aj ročnému odkladu OH v Tokiu. Nájdete v ňom rozhovor s Ivanom Šulekom, prezidentom Slovenskej plaveckej federácie a množstvo iných zaujímavých tém. Čítajte E-ŠPORTINFORM...

31. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Pracovníci STZ od 1. apríla opäť v normálnom režime

Slovenský tenisový zväz (STZ) začína od 1. apríla 2020 pracovať po trojtýždňovej karanténe v normálnom režime. To znamená, že pracovníci už nepracujú v tzv. home office režime, ale budova NTC je pre administratívu otvorená. Stránky však nevybavujú osobne, kontaktovať ich môžete telefonicky alebo mailom podľa tu uvedených kontaktov.

31. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Dejisko US Open poľnou nemocnicou

Národné tenisové centrum Billie Jean Kingovej v New Yorku budú dočasne využívať na pomoc počas pandémie nového koronavírusu. V dejisku grandslamového turnaja US Open vznikne od utorka 350 dočasných nemocničných lôžok a budú sa v ňom pripravovať balíčky potravín. V štáte New York, ktorý je ohniskom nákazy v USA, chcú mať úradníci k dispozícii 87.000 postelí, aby zvládli situáciu s pandémiou. Hovorca Americkej tenisovej asociácie Chris Widmaier uviedol, že na kurte Louisa Armstronga, ktorý je druhý najväčší v celom areáli, budú denne pripravovať 25.000 jedál pre pacientov, pracovníkov, dobrovoľníkov a školákov. (tasr)
  

31. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Moška o dôsledkoch koronavírusu

V súvislosti s pandémiou koronavírusu, ktorá postihla všetky stránky nášho života, pripravujeme na zajtra rozhovor s Igorom Moškom, generálnym sekretárom Slovenského tenisového zväzu. Rozprávať sa budeme o prvých ekonomických opatreniach, ktoré budú mať dosah aj na športovú oblasť, zameriame sa na tenisové súťaže, tréningový proces a taktiež na ekonomickú stránku klubov. O dôsledkoch týchto opatrení pre športovú a tenisovú obec sa dozviete zajtra popoludní z nášho rozhovoru.  

30. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

OH odštartujú 23. júla 2021

Olympijské hry v Tokiu sa uskutočnia od 23. júla do 8. augusta 2021. V pondelok o tom rozhodli organizátori spolu s Medzinárodným olympijským výborom (MOV). Pôvodne sa mali konať od 24. júla do 9. augusta 2020. Hry sa tak uskutočnia o rok takmer v rovnakom termíne, dôvodom preloženia je na budúci rok je pandémia koronavírusu. Paralympijské hry budú v Tokiu na budúci rok od 24. augusta do 5. septembra.

30. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Nové opatrenia STZ

Slovenský tenisový zväz (STZ) vzhľadom na pokračujúcu mimoriadnu situáciu týkajúcu sa pandémie koronavírusu  v nadväznosti na oznámenie z 13. marca 2020 uvádza nasledovné:

1) STZ predlžuje  zrušenie všetkých domácich tenisových podujatí do 30. apríla 2020. Týka sa súťaží družstiev aj jednotlivcov.

2) Súťaže družstiev sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú konať v pôvodne plánovaných termínoch. STZ však stále počíta s možnosťou presunutia termínov.

27. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

OH v tomto roku nebudú

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v utorok oficiálne rozhodol o odložení olympijských hier v Tokiu na rok 2021. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu. Najväčšie športové podujatie sa malo pôvodne konať od 24. júla do 9. augusta 2020. V plánovanom termíne 25. augusta až 6. septembra sa neuskutočnia ani paralympijské hry. Oficiálne potvrdenie prišlo len krátko po tom, ako odloženie navrhlo hostiteľské Japonsko.

24. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Turnaje najskôr 8. júna

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) odložila všetky turnaje do 8. júna 2020. Týka sa to tenisových podujatí mužov, žien, juniorov, vozíčkarov, plážových tenistov i seniorov pod hlavičkou ITF. Rovnako sa pozastavujú turnaje ATP, WTA a TE. Na základe rozhodnutia Francúzskej tenisovej federácie je preložený aj grandslamový turnaj Roland Garros.

18. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Hrbatý o presune turnajov

Kapitána slovenského daviscupového tímu Dominika Hrbatého nepotešilo preloženie tenisového grandslamu Roland Garros na prelom septembra a októbra. Reálne hrozí, že v domácom súboji o zotrvanie v I. svetovej skupine proti Čile nebude mať k dispozícii všetkých hráčov. Kvalifikácia na Roland Garros totiž koliduje s daviscupovým týždňom.

18. 03. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Roland Garros preložený

Grandslamový tenisový turnaj Roland Garros preložili z pôvodného termínu na prelom septembra a októbra. Dôvod je hrozba nového koronavírusu. Ako v utorok informovala Francúzska tenisová federácia (FFT), prestížne podujatie, ktoré malo odštartovať 24. mája, sa po novom odohrá v dňoch 20. septembra až 4. októbra.

17. 03. 2020
Aktuality Více zde