• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Privara Hráčom roka do 16 rokov

Peter Benjamín Privara môže byť so sezónou 2019 naozaj spokojný. Pätnásťročný hráč, ktorý nedávno získal titul Talent roka na Slovensku, sa pýši ďalším veľkým ocenením. V kategórii do 16 rokov bol vyhlásený za Hráča roka na okruhu Tennis Europe. Počas roka vyhral 6 turnajov, z ktorých tri patrili do kategórie „jednotkových“ – v Barcelone, Varšave a Sarajeve. V nadväznosti na rekordnú zápasovú bilanciu na Tennis Europe Junior Tour v pomere 39-3 za rok 2019, Privara minulý týždeň zaznamenal aj prvý deblový titul na svetovom juniorskom okruhu ITF v nórskom Stavangeri.

07. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

NTC tím pre sezónu 2020

NTC tím bude v Bratislave tvoriť v roku 2020 celkom 22 hráčov - 10 v mužskej zložke a 12 v ženskej. O ich výkonnostný rast sa bude starať 14 tenisových trénerov a 2 kondiční. Novými členmi NTC tímu sú Krištof Minárik, János Fekete, Lukáš Pokorný, Matej Gálik, Michal Novanský, Rebecca Šramková, Eszter Méri, Bianca Behúlová, Sara Suchánková, Nikola Daubnerová a Nina Vargová. Naopak, v tíme skončili Jozef Kovalík, Tomáš Líška a Samuel Puškár. Novými trénermi v NTC Bratislava sú Tomáš Krupa, Peter Huber a Miloslav Mečíř ml. Kondičnými trénermi naďalej zostávajú Ladislav a Dávid Olaszovci.

 

04. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Privara v semifinále dvojhry a s titulom zo štvorhry

Peter Benjamín Privara sa prebojoval do semifinále dvojhry a zvíťazil  vo štvorhre na juniorskom turnaji do 18 rokov v nórskom Stavangeri. Pätnásťročný hráč, ktorý bol nedávno vyhlásený za Talent roka na Slovensku, bol na turnaji štvrtý nasadený vo dvojhre a vyradil turnajovú trinástku aj päťku. V semifinále nestačil na druhého nasadeného domáceho hráča Caspera Christensena, ktorému tesne podľahol 6:3, 3:6, 6:7(5). V debli získal po boku Turka Tokaca titul.

04. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Darujte na Vianoce tenis...

Máte doma tenisového fanúšika a rozmýšľate, čím ho potešiť pod vianočným stromčekom? Slovenský tenisový zväz vám prináša skvelý tip na darček. Doprajte svojim blízkym či kamarátom zážitok v podobe priamej účasti na fedcupovom stretnutí Slovensko – Veľká Británia (7. – 8. február 2020), v ktorom pôjde naozaj o veľa. Víťazný tím totiž postúpi na finálový turnaj Fed Cupu do Budapešti! Zažite neopakovateľný zážitok a podporte slovenské dievčatá v ceste za vytúženým snom. Buďte pri tom! Vstupenky sú v predaji v sieťach predpredaj.skticketportal.sk a na recepcii NTC. Neváhajte a spravte radosť sebe i svojim blízkym. Najlepšie darčeky sú predsa vždy tie zážitkové...

03. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Vyšiel elektronický časopis E-ŠPORTINFORM 4/2019

Národné športové centrum vydáva elektronický časopis E-ŠPORTINFORM, v ktorom možno nájsť informácie užitočné pre športové hnutie na Slovensku. Štvrté tohtoročné číslo sa venuje nástrojom financovania športových aktivít detí a mládeže na Slovensku, novinkám vo svetovom antidopingovom kódexe, Európskemu týždňu športu 2019, nájdete v ňom rozhovor s Ivorom Lehoťanom, členom výkonného výboru medzinárodnej biatlonovej únie  a množstvu iných zaujímavých otázok. Čítajte E-ŠPORTINFORM...

02. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Naberanie kondičky v Tatrách

Každoročná zimná príprava hráčov NTC začína vždy v Tatrách. Inak tomu nie je ani v tomto roku. Devätnásť hráčov pod vedením dvoch kondičných trénerov Ladislava a Dávida Olaszovcov sa tvrdo pripravuje na novú sezónu. Pozrite si zopár fotografií a videí z ich tréningového nasadenia. Na tatranské sústredenie nadväzuje následne herné, ktoré sa bude konať už na domácich dvorcoch v NTC.

02. 12. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

DC: Rebríček po finále

Francúzsko zostáva aj naďalej lídrom daviscupového rebríčka. Druhá priečka patrí Chorvátsku, na tretie miesto sa vďaka triumfu posunulo Španielsko. Kanada, zdolaný finalista, si tiež výrazne polepšila, posunula sa o 5 priečok nahor na aktuálnu deviatu pozíciu. Slovensku patrí tridsiata priečka. Náš najbližší súper v boji o postup na finálový turnaj do Madridu 2020 - Česká republika - je o pätnásť pozícií vyššie.

26. 11. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Výbery do 12 rokov úspešné

Slovenskí tenisti vo vekovej kategórii do 12 rokov odohrali v sobotu priateľské stretnutie proti Rakúsku vo viedenskom tenisovom klube La Ville. Úspešní boli chlapci aj dievčatá, ktoré stretnutie dokonca vyhrali bez straty setu. Vedúcim výpravy bol Ján Matúš.

 

 
25. 11. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Tenistami roka Polášek a Kužmová

V 26. ročníku ankety STZ Tenista roka 2019 zvíťazili Filip Polášek a Viktória Kužmová. Pre hráčku NTC je to prvé víťazstvo v tejto ankete, Polášek sa už z ocenenia tešil pred jedenástimi rokmi. Tridsaťštyriročný deblista ovládol aj anketu popularity. V nej o obľúbenosti tenistov rozhodujú v internetovom hlasovaní fanúšikovia. Medzi juniormi sa z víťazstva tešil János Fekete, najlepšou juniorkou je Romana Čisovská, ktorá je zároveň aj členkou Tímu roka, pričom týmto ocenením sa v tomto roku pýši reprezentácia dievčat do 18 rokov. Najtesnejšie výsledky boli v kategórii Talent roka. Prvenstvo si vyslúžil Peter Benjamín Privara, ktorý v koncoročnom rebríčku juniorov do 16 rokov skončil na prvom mieste.

25. 11. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

DC: Španieli ovládli Madrid

Tenisti domáceho Španielska sa stali víťazmi Davisovho pohára. V premiérovej edícii nového formátu súťaže zdolali v nedeľňajšom finále turnaja v Madride Kanadu, keď po dvojhrách viedli 2:0. Záverečnú štvorhu už potom nehrali. Pre Španielsko je to šiesty triumf v Davisovom pohári. Prvý bod vybojoval Roberto Bautista-Agut víťazstvom nad Felixom Augerom-Aliassimeom 7:6 (3), 6:3. Rozhodujúci druhý bod pridal Rafael Nadal, ktorý zdolal Denisa Shapovalova 6:3, 7:6 (7).

24. 11. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík získal piaty titul

Jozef Kovalík získal titul na challengeri 80 v portugalskej Maii (46 600 EUR + H, antuka v hale). Hráč NTC, desiaty nasadený, si vo finále za 82 minút hladko poradil s Francúzom Constantom Lestiennom 6:0, 6:4. Za víťazstvo na turnaji, ktorým prešiel bez straty setu, si do rebríčka ATP pripíše 80 bodov, vďaka čomu sa posunie o 32 priečok nahor. V pondelkovom vydaní rebríčka mu bude patriť 140. miesto. Pre 27-ročného Bratislavčana je to druhý titul na challengerovej úrovni v tejto sezóne, celkovo piaty v kariére.

24. 11. 2019
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík zdolal Martina

Jozef Kovalík postúpil do finále challengeru 80 v portugalskej Maii (46 600 EUR + H, antuka v hale). Desiaty nasadený si v slovenskom derby poradil s jednotkou žrebu Andrejom Martinom 6:1, 6:4 za 76 minút. Hráč NTC si ani raz v zápase neprehral servis, pričom sám dokázal prelomiť Martinove podanie trikrát. V súboji o titul sa stretne s nenasadeným Francúzom Constantom Lestiennem, ktorému v rebríčku ATP patrí 242. miesto.

 

23. 11. 2019
Aktuality Více zde