• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Tím chlapcov U12 na ME!

Slovenský tím chlapcov do 12 rokov postúpil do finálovej skupiny majstrovstiev Európy, ktorá sa odohrá od 10. - 13. augusta vo francúzskom meste Dijon. Družstvo v zložení Max Lörinčík, Andrej Adamović a Matteo Sanson pod vedením kapitána Jána Lörinčíka zvíťazilo v kvalifikačnej skupine v Rakovníku postupne nad Severným Macedónskom, Bosnou a Hercegovinou aj Ukrajinou 3:0 na zápasy. V barážovom stretnutí o postup na hlavný šampionát zdolalo rovnakým skóre aj rovesníkov zo Slovinska.

30. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková suverénne do hlavnej

Viktória Hrunčáková (na snímke) sa prebojovala do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 250 v Prahe (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). Tretia nasadená hráčka zdolala v nedeľu v dohrávanom prvom kole kvalifikácie Češku Renatu Voráčovú 6:2, 6:2 a v eliminačnom finále si potom poradila s Francúzkou Chloe Paquetovou 6:2, 6:4 za 81 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v prvom kole hlavnej súťaže zmeria sily so siedmou nasadenou Číňankou Xinyu Wang.

30. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Čisovská aj Stará začali na univerziáde úspešne

V čínskom meste Čcheng-tu sa v sobotu rozbehli 31. Svetové univerzitné hry FISU. Slovensko na šampionáte reprezentujú tenistky Romana Čisovská a Lenka Stará pod vedením trénerky Patrície Rogulski. Obe majú za sebou úspešné prvé kolo proti súperkám z Juhoafrickej republiky. Čísovská sa na kurte potrápila viac, keď po takmer dvoch hodinách zdolala Vosovú 6:2, 2:6, 6:3. Stará zdolala Morkelovú hladko 6:2, 6:3. Druhé kolo dvojhry odohrajú dievčatá v pondelok.

FOTO: Roman Benický

30. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Dievčatá aj chlapci U12 do baráže o postup na ME

Slovenské tímy chlapcov aj dievčat do 12 rokov zabojujú o postup do finálovej skupiny majstrovstiev Európy. Chlapci v zložení Max Lörinčík, Andrej Adamović a Matteo Sanson pod vedením kapitána Jána Lörinčíka zvíťazili v kvalifikačnej skupine v Rakovníku postupne nad Severným Macedónskom, Bosnou a Hercegovinou aj Ukrajinou 3:0 na zápasy. V barážovom stretnutí o postup na hlavný šampionát si zmerajú sily s rovesníkmi zo Slovinska.

29. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková v Prahe prehrala

Rebecca Šramková (na snímke) nezabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 250 v Prahe (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). Siedma nasadená hráčka nestačila v úvodnom kole kvalifikácie na domácu Dominiku Šálkovú a podľahla jej 1:6, 4:6 za 76 minút. V eliminácii sa predstaví aj Viktória Hrunčáková, ktorej súperkou v prvom kole bude ďalšia Češka Renata Voráčová.

29. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mia Pohánková: Skvelé pocity!

Soňa DepešováMiou Pohánkovou si ziskom zlatej medaily vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore pripísali doposiaľ svoj najväčší úspech v kariére. Mladé Slovenky predviedli vo finále skvelý obrat, po prehratom prvom sete dokázali získať druhý vo svoj prospech a v rozhodujúcom supertajbrejku nedali Popovej s Tatovou žiadnu šancu. Po víťazstve 3:6, 6:4, 10-1 vypukla na kurte veľká slovenská radosť.

29. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Slovenky vybojovali zlato!

Soňa Depešová s Miou Pohánkovou získali zlatú medailu vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. V pozícii druhého nasadeného páru zvíťazili vo finále nad treťou nasadenou rumunskou dvojicou Giulia Safina Popová, Alexia Tatová a zdolali ju 3:6, 6:4, 10-1. Po vlaňajšej zlatej medaile Renáty Jamrichovej vo dvojhre a spolu s Danielom Balaščákom aj vo štvorhre tak mladé Slovenky opäť vybojovali pre Slovensko najcennejší kov na EYOF-e.

FOTO: Slovenský olympijský tím

29. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková prehrala vo štvrťfinále

Rebecca Šramková sa neprebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii kvalifikantky nestačila vo štvrťfinále na Nemku Tatjanu Mariovú (65. WTA) a podľahla jej 3:6, 6:1, 1:6 za 125 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si za svoje úspešné účinkovanie vo Varšave pripíše do rebríčka WTA 78 bodov a v rebríčku WTA sa posunie o 18 priečok nahor, v jeho onlajn verzii jej aktuálne patrí 156. miesto.

FOTO: fb//BNPParibasWarsawOpen

28. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková s Mihalíkovou končia

Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii tretieho nasadeného páru nestačili vo štvrťfinále hrajúcom sa kvôli nepriazni počasia v hale na indicko-čínsku dvojicu Ankita Rainaová, Yue Yuan a podľahli jej 6:3, 6:7(7), 6-10 za 107 minút. V tajbrejku druhého setu vyhrávali Slovenky 5-0, neskôr nevyužili dva mečbaly.

FOTO: fb/BNPParibasWarsawOpen

28. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Slovenky v debli o zlato!

Soňa Depešová s Miou Pohánkovou zabojujú o zlatú medailu vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. V pozícii druhého nasadeného páru zdolali v semifinále lotyšské duo Adelina Lacinová, Odeta Panasaová hladko 6:2, 6:3. Mladé talentované Slovenky vyzvú vo finále dievčatá z Rumunska.

FOTO: Slovenský olympijský tím

28. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Depešová s Pohánkovou o finále štvorhry!

Soňa Depešová s Miou Pohánkovou sa prebojovali už do semifinále štvorhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. V pozícii druhého nasadeného páru zdolali vo štvrťfinále švajčiarsku dvojicu Noelia Monika Mantová, Sarina Arwen Schnyderová 6:4, 7:6. Mladé talentované Slovenky vyzvú v súboji o postup do finále lotyšské duo Adelina Lacinová, Odeta Panasaová.

FOTO: EYOF Maribor 2023

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková zdolala Muchovú!

Rebecca Šramková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii kvalifikantky si v druhom kole poradila s druhou nasadenou Češkou Karolínou Muchovou (18. WTA) a zdolala ju 7:5, 3:6, 7:5 za rovné tri hodiny. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza prehrávala v treťom sete už 1:5, v siedmom geme dokonca odvrátila štyri mečbaly súperky.

27. 07. 2023
Aktuality Více zde