• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Kovalík tesne podľahol Musettimu

Jozef Kovalík (na snímke) sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP 500 v Hamburgu (1 981 470 EUR, antuka vonku). V druhom kole bol kúsok od skalpu svetovej osemnástky Lorenza Musettiho z Talianska, ktorému napokon podľahol 6:3, 2:6, 4:6 za 125 minút.  Zverenec trénera Borisa Borgulu viedol v treťom sete 4:3, no brejk zo siedmej hry nedokázal potvrdiť a napokon v zápase ťahal za kratší koniec.

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková vypadla v osemfinále

Viktória Hrunčáková (na snímke) sa neprebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka nestačila v osemfinále na osmičku pavúka Lindu Noskovú z Českej republiky a podľahla jej 3:6, 3:6 za 67 minút. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Košíc pokračuje na turnaji ešte vo štvorhre, spolu s Terezou Mihalíkovou nastúpia v piatok na štvrťfinálový duel proti indicko-čínskej dvojici Ankita Rainanová, Yue Yuan.

FOTO: fb/BNPParibasWarsawOpen

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Pohánková v singli končí vo štvrťfinále

Mia Pohánková (na snímke) sa neprebojovala do semifinále dvojhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. Štvrtá nasadená hráčka nestačila vo štvrťfinále na šestku pavúka Giuliu Safinu Popovú z Rumunska a podľahla jej 0:6, 2:6. Zverenka trénera Róberta Gašparetza v Národnom tenisovom centre pokračuje v Maribore ešte vo štvorhre, spolu so Soňou Depešovou nastúpia vo štvrtok podvečer na štvrťfinálový duel proti švajčiarskej dvojici Noelia Monika Mantová, Sarina Arwen Schnyderová.

FOTO: EYOF Maribor 2023

27. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk sa predstaví na grandslamovom US Open

Tomáš Masaryk sa ako prvý slovenský tenista na vozíku predstaví na grandslamovom turnaji. Aktuálna 11. pozícia vo svetovom rebríčku ITF hráčov v kategórii quad mu zabezpečuje účasť na septembrovom US Open v New Yorku. Pre štyridsaťštyriročného Slováka to znamená jeden z vrcholov športovej kariéry.

26. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Pohánková už do štvrťfinále, Depešová v singli končí

Mia Pohánková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. Štvrtá nasadená hráčka hladko zdolala v osemfinále Lotyšku Odetu Panoasovú 6:2, 6:3. Menej sa darilo osmičke pavúka Soni Depešovej, ktorá nestačila na Švédku Leu Nilssonovú a podľahla jej 1:6, 3:6. Dievčatá sa v stredu spolu predstavili aj vo štvorhre, v ktorej zvíťazili nad dánskou dvojicou Augusta Lucia Grauová Kristensenová, Sophia Izabella Ragusová vo vyrovnanom zápase 2:6, 6:3, 10-6. Vo štvrťfinále vyzvú reprezentantky Švajčiarska.

26. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Pohánková aj Depešová do osemfinále dvojhry

Mia Pohánková aj Soňa Depešová sa prebojovali do osemfinále dvojhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. Štvrtá nasadená Pohánková hladko zdolala Talianku Elenu Franceseovú 6:2, 6:2, osmička pavúka Depešová si poradila s Izraelčankou Šahar Manhardovou 7:6, 6:1.

25. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Chudá s titulom zo singla aj debla na ITF Masters 700 v Barcelone

Silvia Chudá získala titul vo dvojhre i štvorhre na turnaji ITF Masters 700 v kategórii 35+ v Barcelone (10. - 15. júla). V singli hladko vyhrala všetky štyri zápasy v skupine, v debli nastupovala po boku Renaty Caceresovej z Peru v pozícii najvyššie nasadeného páru. Vo finále hladko zvíťazili nad domácou dvojicou Manentová Blascová, Vazquezová Sallerasová 6:0, 6:1.

25. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková s Mihalíkovou ďalej

Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V pozícii tretieho nasadeného páru si v úvodnom zápase poradili s rumunsko-indonézskou dvojicou Oana Gavrilová, Jessy Rompiesová a zdolali ju 6:3, 6:2 za 74 minút. Hrunčáková pokračuje na turnaji aj vo dvojhre, v druhom kole si v stredu zmeria sily s ôsmou nasadenou Češkou Lindou Noskovou.

FOTO: fb/BNPParibasWarsawOpen

25. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík využil druhú šancu

Jozef Kovalík (na snímke) sa ako lucky loser dostal do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP 500 v Hamburgu (1 981 470 EUR, antuka vonku). V úvodnom kole si poradil s kvalifikantom Thiagom Seybothom Wildom a zvíťazil 7:6(6), 6:4 za 111 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu upravil vzájomnú zápasovú bilanciu s Brazílčanom na 1:2. V ďalšom kole vyzve nasadenú trojku Lorenza Musettiho z Talianska.

25. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková vo Varšave víťazne

Rebecca Šramková postúpila do druhého kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 250 vo Varšave (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). Úspešná kvalifikantka si v úvodnom kole poradila s domácou držiteľkou voľnej karty Weronikou Ewaldovou a zdolala ju 6:2, 6:2 za 70 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s druhou nasadenou Karolínou Muchovou z Českej republiky.

25. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Nina Vargová: Je to motivácia!

Slovenský tenis sa môže pochváliť ďalším úspechom v mládežníckych kategóriách. Po semifinálovej účasti Renáty Jamrichovej vo dvojhre i štvorhre na grandslamovom Wimbledone sa mladí Slováci presadili aj na majstrovstvách Európy do 18 rokov vo švajčiarskom Klosters. Najvýraznejší úspech zaznamenala Nina Vargová, ktorá získala striebro vo dvojhre a bronz vo štvorhre s Tamarou Šramkovou.

25. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

EYOF: Pohánková do druhého kola

Mia Pohánková postúpila do druhého kola dvojhry na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v slovinskom Maribore. Zverenka Róberta Gašparetza v Národnom tenisovom centre si v úvodnom kole hladko poradila so Švajčiarkou Noeliou Monikou Mantovou 6:1, 6:2.

24. 07. 2023
Aktuality Více zde