• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

ME U18: Vargová je v semifinále!

Nina Vargová postúpila už do semifinále dvojhry na majstrovstvách Európy hráčov do 18 rokov vo švajčiarskom meste Klosters. Najvyššie nasadená hráčka zvíťazila vo štvrťfinále nad Grékyňou Artemis Aslanisviliovou a zdolala ju hladko 6:2, 6:1. Zverenka trénera Martina Zathureckého v NTC sa spolu s Tamarou Šramkovou predstavila aj vo štvrťfinále štvorhry, v ktorom vyradili tretí nasadený český pár Amelie Smejkalová, Lucie Urbanová po výsledku 6:3, 6:3.

21. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

ME U14: Šupová aj Sloboda končia v štvrtom kole

Na ME hráčov do 14 rokov v českom Moste sa predstavila štvorica Slovákov - Leon Sloboda, Dominik Mačej, Kali Šupová a Flóra Rablánska. Sloboda a Šupová (na snímke) sa prebojovali do štvrtého kola dvojhry. Šupovú v ňom zastavila nasadená jednotka Giulia Safina Popová z Rumunska, Sloboda nestačil na päťku pavúka Tomáša Krejčího z Českej republiky. Mačej a Rablánska stroskotali hneď na úvodnej prekážke.

20. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

ME U18: Krajčí a Vargová ďalej

Na ME juniorov do 18 rokov vo švajčiarskom Klostersi sa pod vedením trénerov Martina Zathureckého a Mareka Semjana predstavila štvorica hráčov - Nina Vargová, Tamara Šramková, Michal Krajčí a Marek Naňo. Hráči NTC Vargová a Krajčí sa prebojovali už do štvrťfinále dvojhry. Jednotka pavúka Vargová sa v ňom stretne s pätnástou nasadenou Taliankou Francescou Gandolfiovou, Krajčí zabojuje proti desiatke pavúka Lassemu Pörtnerovi z Nemecka.

20. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Tampere do štvrťfinále

Lukáš Klein postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 vo fínskom meste Tampere (73 000 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej trojky zvíťazil v druhom kole nad Vítom Kopřivom z Českej republiky, ktorého zdolal 7:5, 6:1 za 106 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s Kopřivovým krajanom Daliborom Svrčinom. Vo vzájomnej zápasovej bilancii s ním prehráva 0:2.

19. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Bastade vypadol

Jozef Kovalík nepostúpil do šťvrťfinále dvojhry na turnaji ATP 250 vo švédskom Bastade (630 705 EUR, antuka vonku). Zverenec trénera Borisa Borgulu nestačil v druhom kole v súboji dvoch kvalifikantov na Rakúšana Filipa Misolica a podľahol mu vo vyrovnanom zápase 6:4, 6:7(6), 4:6 za 150 minút. V rozhodujúcom sete nevyužil slovenský daviscupový reprezentant vedenie 4:1.

FOTO: Marleen Fouchier

19. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Tampere do druhého kola

Lukáš Klein postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 75 vo fínskom meste Tampere (73 000 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej trojky zvíťazil v úvodnom zápase nad Nemcom Elmarom Ejupovicom, ktorého zdolal 6:3, 6:4 za 99 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s Čechom Vítom Kopřivom.

FOTO: fb/tampereopen

18. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík víťazne, Molčan vypadol

Jozef Kovalík (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na turnaji ATP 250 vo švédskom Bastade (630 705 EUR, antuka vonku). Úspešný kvalifikant vyradil v úvodnom zápase nasadenú sedmičku Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu (35. ATP), ktorého zdolal 6:3, 6:4 za 96 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu nastúpi v ďalšom zápase proti kvalifikantovi Filipovi Misolicovi z Rakúska.

18. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová: Úžasné tri týždne!

Renáta Jamrichová hodnotí účasť v semifinále juniorskej dvojhry i štvorhry na grandslamovom Wimbledone veľmi pozitívne. Vďaka tomu sa v juniorskom rebríčku ITF posunula z piateho na tretie miesto. Zverenka trénera Jána Matúša v Národnom tenisovom centre nestačila vo dvojhre na druhú nasadenú Američanku Clervie Ngounoueovú 0:6, 3:6, ktorá nakoniec získala titul. Účasť v semifinále bol však pre Jamrichovú najlepší singlový výsledok na turnajoch veľkej štvorky.

18. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Bastade do hlavnej

Jozef Kovalík (na snímke) sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP 250 vo švédskom Bastade (630 705 EUR, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie zdolal ako nasadená šestka Argentínčana Genara Alberta Olivieriho 7:6(5), 6:4 za 107 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu sa v prvom kole hlavnej súťaže stretne s nasadenou sedmičkou Alejandrom Davidovichom Fokinom zo Španielska.

17. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Budapešti ďalej

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v Budapešti (259 303 USD, antuka vonku). Nasadená osmička zvíťazila v úvodnom kole nad Ruskou Polinou Kudermetovovou a zdolala ju hladko 6:2, 6:0 za 71 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s víťazkou grécko-nemeckého súboja medzi Valentini Grammatikopoulovou a Tamarou Korpatschovou.

17. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Košická s titulom vo dvojhre na turnaji TEJT 3 do 14 rokov v Otočci

Nina Košická získala titul vo dvojhre na medzinárodnom turnaji TEJT 3 hráčok do 14 rokov v chorvátskom Otočci. Štvrtá nasadená hráčka mala vo finále uľahčenú cestu k tiulu, keďže domáca jednotka pavúka Sophia Santosová jej na zápas nenastúpila. Pre trinásťročnú Košickú je to prvý titul na okruhu Tennis Europe v kategórii do 14 rokov.

16. 07. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Wimbledon: Jamrichová bez finále

Renáta Jamrichová neuspela v semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom Wimbledone. Zverenka trénera Jána Matúša prehrala v pozícii turnajovej päťky s treťou nasadenou Američankou Clervie Ngounoueovou hladko 0:6, 3:6. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa potom predstavila aj v semifinále juniorskej štvorhry. S Taliankou Federicou Urgesiovou prehrali ako nasadené dvojky s českým párom Alena Kovačková, Laura Samsonová 2:6, 4:6. V druhom dejstve nevyužili šampiónky Australian Open náskok 3:0.

15. 07. 2023
Aktuality Více zde