• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Gombos v Poľsku naďalej víťazne

Norbert Gombos postúpil do druhého kola hlavnej súťaže na challengeri 75 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki (74 825 eur, tvrdý povrch vonku). V súboji dvoch kvalifikantov zvíťazil v úvodnom kole nad Daniilom Glinkom z Estónska a zdolal ho 6:4, 1:6, 6:3 za 93 minút. Ďalším súperom zverenca trénerov Mareka Semjana, Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza bude francúzsky búrlivák Benoit Paire.

13. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová po boji vypadla

Renáta Jamrichová (na snímke) sa neprebojovala do druhého kola hlavnej súťaže na turnaji ITF WTT W75 v rakúskom Amstettene (60 000 USD, anutka vonku). Úspešná kvalifikantka nestačila v úvodnom kole na Srbku Miu Rističovú a podľahla jej 7:5, 2:6, 4:6 za 154 minút. Zverenka trénera Jána Matúša prehrala s rovnakou hráčkou aj minulý týždeň v semifinále turnaja v Bytome.

13. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Hrunčáková v Barranquille ďalej

Viktória Hrunčáková postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 v kolumbijskej Barranquille (115 000 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom kole si poradila s Austrálčankou Destanee Aiavovou a zdolala ju 6:2, 6:4 za 80 minút. Ďalšou súperkou zverenky trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka bude piata nasadená Emina Bektasová z USA.

13. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Majstrovstvá Slovenska družstiev mladších žiačok

Majstrovstvá Slovenska družstiev mladších žiačok sa uskutočnia v termíne od 13. - 15. augusta 2024 na dvorcoch TC BASELINE Banská Bystrica a taktiež na kurtoch TENISIA v mestskom parku. O titul bude bojovať osem tímov, viac informácií TU.

13. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová v Rakúsku do hlavnej

Renáta Jamrichová postúpila do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ITF WTT W75 v rakúskom Amstettene (60 000 USD, anutka vonku). Druhá nasadená hráčka zvíťazila v prvom eliminačnom kole nad Nemkou Annou Klasenovou 6:3, 6:2, vo finále si poradila s jej krajankou Yanou Mordergerovou 7:5, 6:3. Zverenka trénera Jána Matúša v Národnom tenisovom centre si v prvom kole hlavnej súťaže zmeria sily so Srbkou Miou Rističovou, ktorej bude chcieť odplatiť minulotýždňovú semifinálovú prehru z turnaja v Bytome.

FOTO: Marleen Fouchier

12. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos postúpil z kvalifikácie

Norbert Gombos (na snímke) sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 75 v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki (74 825 eur, tvrdý povrch vonku). Desiaty nasadený hráč zvíťazil v úvodnom kole kvalifikácie nad Courtney Johnom Lockom zo Zimbabwe 6:3, 6:2 a v eliminačnom finále si poradil s Estóncom Kristjanom Tammom 6:3, 7:6(3). Súperom zverenca trénerov Mareka Semjana, Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza bude v prvom kole hlavnej súťaže ďalší kvalifikant Daniil Glinka z Estónska.

12. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Drugdová vo finále dvojhry na ITF WTT W15 v Slovinsku

Salma Drugdová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji ITF WTT W15 v slovinskom meste Slovenske Konjice (15 000 USD, antuka vonku). Štvrtá nasadená hráčka prešla celým pavúkom bez straty setu, vo finále však nestačila na domácu jednotku pavúka Piu Lovričovú a podľahla jej 0:6, 4:6 za 86 minút. Devätnásťročná hráčka Národného tenisového centra si tak na prvý singlový titul na okruhu ITF bude ešte musieť počkať. Vo štvorhre ich už má zverenka trénera Ivana Košeca na konte päť.

11. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Slovenky skončili štvrté

Slovenské dievčatá obsadili štvrtú priečku na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov (8. - 11. august, Ajaccio, Francúzsko). Družstvo v zložení Alexandra Janošková, Simona Nováková a Ella Bartáková pod vedením kapitána Juraja Nemčeka nestačilo v stretnutí o bronz na rovesníčky z Rumunska a podľahlo im 1:2. Nováková a Janošková prehrali svoje dvojhry, bod získali vo štvorhre za rozhodnutého stavu Bartáková s Novákovou.

11. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Slováci majú zlato!

Slovenskí chlapci získali zlaté medaily na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov (8. - 11. august, Dijon, Francúzsko). Družstvo v zložení Martin AdamčaMatteo Sanson a Ľuboš Húsenica pod kapitánskou taktovkou Miloslava Grolmusa zvíťazilo vo finálovom stretnutí nad domácim tímom Francúzska a zdolalo ho 3:0. Vo dvojhrách bodovali Martin Adamča a Matteo Sanson, za rozhodnutého stavu prikrášlili výsledok vo štvorhre Adamča s Ľubošom Húsenicom.

11. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová v Bytome bez finále

Renáta Jamrichová nezabojuje o titul vo dvojhre na turnaji ITF WTT W50 v poľskom meste Bytom (40 000 USD, antuka vonku). Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra nestačila v semifinálovom dueli na tretiu nasadenú Srbku Miu Rističovú a podľahla jej 1:6, 5:7 za 96 minút. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa sa vďaka semifinálovej účasti v Bytome prvý raz prebojovala do prvej päťstovky rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní jej aktuálne patrí 488. priečka.

FOTO: Marleen Fouchier

10. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky na 7. mieste

Na majstrovstvách sveta tímov do 14 rokov (5. - 10. august, Prostějov, Česká republika) obsadili mladé Slovenky konečné 7. miesto. Tím na šampionáte tvorili Laura Masaryková, Viktória Nováková a Sofia Rachel Kočišová, ktoré viedol kapitán Juraj Dulík. V záverečnom stretnutí dievčatá zdolali šiesty nasadený výber Japonska a zvíťazili 2:0. Vo dvojhrách bodovali Masaryková a Kočišová, štvorhra sa za rozhodnutého stavu nehrala.

10. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

ME U12: Oba tímy o medaily!

Tím chlapcov na majstrovstvách Európy do 12 rokov (8. - 11. august, Dijon, Francúzsko) v zložení Martin Adamča, Matteo Sanson a Ľuboš Húsenica zabojuje o zlaté medaily! V záverečnom stretnutí skupiny B zvíťazili zverenci kapitána Miloslava Grolmusa nad výberom Švajčiarska 2:1. O víťazovi bolo rozhodnuté už po dvojhrách, v ktorých bodovali Adamča a Sanson. O najcennejší kov zabojujú v nedeľu proti domácemu výberu Francúzska, víťazovi skupiny A.

Podrobné informácie nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

10. 08. 2024
Aktuality Více zde