• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Kovalík v Barcelone do hlavnej

Jozef Kovalík sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP 500 v Barcelone (2 872 435 EUR, antuka vonku). Deviaty nasadený hráč zdolal vo finále kvalifikácie domáceho držiteľa voľnej karty Pola Martina Tiffona 6:3, 5:7, 6:2 za 141 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu nastúpi v prvom kole proti ďalšiemu Španielovi Pedrovi Martinezovi (127. ATP).

16. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein do finále kvalifikácie v Banja Luke

Lukáš Klein (na snímke) zabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP 250 v Banja Luke (630 705 EUR, antuka vonku). Piaty nasadený hráč si v úvodnom kvalifikačnom kole poradil s Francúzom Arthurom Cazauxom, ktorého zdolal 6:4, 6:4 za 80 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza si vo finále eliminácie zmeria sily s Jordáncom Abdullahom Shelbayhom.

16. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Barcelone o hlavnú

Jozef Kovalík zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji ATP 500 v Barcelone (2 872 435 EUR, antuka vonku). Deviaty nasadený hráč si v úvodnom kvalifikačnom kole poradil s Marekom Gengelom z Českej republiky a zdolal ho 6:3, 6:2 za 65 minút. V eliminačnom finále si zmeria sily s domácim držiteľom voľnej karty Polom Martinom Tiffonom.

15. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Splite zabojuje o titul!

Norbert Gombos postúpil do finále dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč zdolal v sobotu najskôr Maďara Mateho Valkusza vo štvrťfinále 7:6(10), 6:3, v semifinále si následne poradil s Austrálčanom Marcom Polmansom 6:2, 6:4. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v súboji o titul zmeria sily s Maďarom Zsomborom Pirosom.

15. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk je v elitnej svetovej desiatke

Tomáš Masaryk dosiahol ďalšie výborné výsledky v rámci prebiehajúceho ázijského turné. Slovenský reprezentant v tenise na vozíčku v kategórii quad sa na turnaji ITF 1 v kórejskom Daegu prebojoval spolu s brazílskym parťákom do finále štvorhry, v ktorom podľahli najvyššie nasadenému páru. Masaryk si vďaka tomuto výsledku vylepšil svoje kariérne deblové maximum, ktorým je aktuálne 9. miesto v svetovom rebríčku.

12. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos v Splite do štvrťfinále

Norbert Gombos (na snímke) sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč si v druhom zápase poradil s poľským kvalifikantom Kacperom Žukom a zdolal ho 6:3, 3:6, 7:6(6) za 154 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza odvrátil v tajbrejku tretieho setu tri mečbaly súpera. Tridsaťdvaročný hráč NTC si v ďalšom zápase zmeria sily s Maďarom Matem Valkuszom, premožiteľom Lukáša Kleina v prvom kole.

12. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Gombos do druhého kola v Splite, Klein nie

Norbert Gombos (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Tretí nasadený hráč si v úvodnom zápase poradil s Talianom Flaviom Cobollim a zdolal ho 6:1, 3:6, 6:1 za 97 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s poľským kvalifikantom Kacperom Žukom.

10. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v Madride končí

Jozef Kovalík sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Madride (73 000 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej osmičky nestačil na španielskeho držiteľa voľnej karty Martina Landaluceho a podľahol mu 6:3, 2:6, 3:6 za 133 minút.

10. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Klein v Splite končí v prvom kole

Lukáš Klein (na snímke) nepostúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 75 v Splite (73 000 EUR, antuka vonku). Piaty nasadený hráč nestačil v úvodnom zápase na Maďara Mateho Valkusza a podľahol mu 6:3, 3:6, 6:7(5) za 147 minút. V pondelok sa v Chorvátsku predstaví aj ďalší hráč Národného tenisového centra Norbert Gombos. Trojka pavúka nastúpi proti Talianovi Flaviovi Cobollimu.

10. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Naňo finalistom dvojhry na turnaji ITF J100 v Istanbule

Marek Naňo sa prebojoval do finále dvojhry na medzinárodnom juniorskom turnaji ITF J100 v tureckom Istanbule. V súboji o titul nestačil na rumunského hráča Gabriela Ghetua a podľahol mu 3:6, 2:6. Sedemnásťročný Naňo na svoj prvý singlový titul z juniorského okruhu ITF zatiaľ čaká. Vo štvorhre ich má na svojom konte päť, pričom tri získal v tomto roku.

09. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Vysvetlenie k najdiskutovanejším témam v návrhu Stanov STZ

1. Snaha o zasahovanie do vnútorných záležitostí RTZ, ktoré sú samostatné občianske združenia s právnou subjektivitou pod hrozbou vylúčenia/pozastavenia ich členstva v STZ.

Nejde o zasahovanie do vnútorných záležitostí regionálnych tenisových zväzov (RTZ) ale o zosúladenie pravidiel pri určení počtu hlasov klubov, keďže v každom RTZ tie pravidlá doteraz boli určené odlišne. Zároveň ide o to, aby boli v každom z jednotlivých RTZ rovnaké podmienky na určenie počtu hlasov klubov na zasadnutiach ich najvyššieho orgánu, aby kluby s rovnakými parametrami v rôznych regiónoch mali stanovený výpočet a váhu hlasov rovnakým spôsobom. Na zasadnutiach najvyšších orgánov RTZ sa volia aj delegáti najvyššieho orgánu Rady STZ, kde považujeme za nutné a spravodlivé nastaviť rovnakým spôsobom váhy hlasov klubov, čo je aj v súlade s §19, ods.2) Zákona o športe, podľa ktorého „počet členov, spôsob vytvorenia a spôsob hlasovania členov najvyššieho orgánu (ďalej len „kľúč delegátov“) musí byť upravený v stanovách národného športového zväzu.“ V prípade volebného kľúča RTZ ide presne o „spôsob vytvorenia najvyššieho orgánu“, ktorý stanovy definujú, keďže 32 z 33 členov najvyššieho orgánu volia najvyššie orgány štyroch RTZ. Jednotlivé RTZ nie sú úplne nezávislé občianske združenia (ako napr. tenisové kluby), sú riadnymi členmi STZ, ktoré realizujú úlohy odvodené zo Stanov STZ vo svojej územnej pôsobnosti, podieľajú sa na vytváraní orgánov STZ, sú v rozhodujúcej miere financované zo zdrojov STZ a ich členmi sú len kluby z príslušného regiónu registrované priamo v STZ.

Ak majú byť stanovy dôsledné, musia obsahovať aj ustanovenia pre prípad, že RTZ svoje stanovy nezosúladí so Stanovami STZ. Dôsledkom takéhoto stavu je pozastavenie členstva RTZ v STZ, nejde o žiadne vylúčenie.

08. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

SsTZ zorganizoval sústredenie v Chorvátsku pre 60 hráčov

Stredoslovenský tenisový zväz v spolupráci s TK Žilina zorganizoval týždňové tenisové sústredenie v Chorvátsku od 26. marca do 2. apríla 2023 za účasti 60 hráčov. Sústredenia sa v Poreči zúčastnili reprezentanti a hráči zo stredoslovenského regiónu, z TK Žilina, ale aj z Bratislavy, Trnavy či Piešťan. Dvaja účastníci boli zo susednej Českej republiky. Na 18 antukových a 3 hardových dvorcoch prebiehali v dopoludňajších hodinách tréningy v skupinách, popoludní sparingové zápasy, kondička a joga.  

06. 04. 2023
Aktuality Více zde