• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Regióny o návrhu Stanov STZ

Stanovisko predsedov regionálnych tenisových zväzov

V mesiaci marec sa uskutočnili Konferencie, resp. Rady regionálnych tenisových zväzov na západnom, strednom a východnom Slovensku (ZsTZ, SsTZ, VsTZ). Počas rokovania týchto najvyšších regionálnych orgánov bol prezentovaný aj nový návrh Stanov STZ, ktorý bol odborne vysvetlený a prediskutovaný. Z jednotlivých diskusií naprieč spomínanými regiónmi vyplynula v drvivej väčšine úplná podpora uvedeného návrhu Stanov STZ a spokojnosť s jeho znením. Na Rade ZsTZ a VsTZ bolo prijaté aj uznesenie o odporučení svojim zástupcom na Rade STZ uvedený návrh Stanov STZ prijať.

05. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Medailová žatva na MS senioriek

Po skvelom úspechu na majstrovstvách sveta tímov senioriek, na ktorých slovenské družstvo v zložení Silvia Chudá, Patrícia Rogulski, Zuzana Feltsan Kučová a Katarína Bašternáková vybojovalo bronzovú medailu, sa prvé dve menované hráčky predstavili v Manavgate aj na MS jednotlivcov seniorských kategórií.  Patrícia Rogulski získala zlato, striebro a bronz, Silvia Chudá tri bronzové medaily.

04. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk s turnajovými titulmi

Tomáš Masaryk je slovenský reprezentant v tenise na vozíčku v kategórii quad. Aktuálne 14. hráč svetového rebríčka ITF v dvojhre a 11. vo štvorhre dosiahol v tomto roku niekoľko pozoruhodných výsledkov. Vo februári získal v anglickom Boltone tri tituly - na turnaji kategórie ITF 3 triumfoval v dvojhre i štvorhre a kategórie ITF 2 pridal ďalší deblový titul. Na tieto skvelé výsledky by rád nadviazal aj na sérii ázijských turnajov, na ktorú sa minulý týždeň vydal.

04. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Križan finalistom dvojhry na turnaji TEJT 2 v Chorvátsku

Richard Križan sa prebojoval do finále dvojhry na turnaji TEJT 2 do 14 rokov v chorvátskom Veli Lošinj. Druhý nasadený hráč nestačil v súboji o titul na najvyššie nasadeného hráča Tomáša Krejčího z Českej republiky a podľahol mu 3:6, 3:6. Dvanásťročný Križan sa spolu so Srbom Matejom Dimitrijevičom prebojoval aj do štvrťfinále štvorhry.

03. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík končí v kvalifikácii

Jozef Kovalík si nezahrá o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji ATP 250 v portugalskom Estorile (630 705 EUR, antuka vonku). V pozícii nasadenej štvorky eliminačného pavúka nestačil v prvom kole kvalifikácie na domáceho držiteľa voľnej karty Pedra Sousu a podľahol mu 6:4, 5:7, 3:6 za 127 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu viedol v druhom sete už 5:2 a bol iba jeden gem od postupu do finále kvalfikácie. Sľubný náskok však nevyužil a napokon ťahal v zápase za kratší koniec.

01. 04. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Privara aj Pokorný končia vo štvrťfinále

Lukáš Pokorný ani Peter Benjamín Privara (na snímke) nepostúpili do semifinále dvojhry na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. Pokorný nestačil vo štvrťfinále na piateho nasadeného Čecha Jakuba Menšíka a podľahol mu 3:6, 2:6 za 79 minút. Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel Privaru, ktorý vypadol s Belgičanom Tibom Colsonom.

Pokorný sa po dvojhre predstavil aj v semifinále štvorhry, spolu s Milošom Karolom nestačili v pozícii druhého nasadeného páru na české trojky pavúka Jiří Barnát, Filip Duda a podľahli im vy vyrovnanom zápase 5:7, 7:5, 8-10 za 90 minút.

31. 03. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Zelenay končí vo štvrťfinále debla

Igor Zelenay (na snímke) spolu s Indom Arjunom Kadhem nepostúpili do semifinále štvorhry na challengeri 100 vo francúzskom meste Lille (118 000 EUR, tvrdý povrch hala). Vo štvrťfinále nestačili na britsko-holandský pár Luke Johnson, Sem Verbeek  a podľahli mu 6:7(4), 4:6 za 106 minút.

30. 03. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Pokorný aj Privara do štvrťfinále v Trnave

Lukáš Pokorný (na snímke) aj Peter Benjamín Privara postúpili do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. Pokorný, zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca, si v druhom kole poradil s tretím nasadeným Timom Stodderom z Nemecka a zdolal ho 7:6(6), 6:1 za 77 minút. Ďalším súperom dvadsaťjedenročného hráča NTC bude päťka pavúka Jakub Menšík z Českej republiky.

30. 03. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kovalík v San Reme končí

Jozef Kovalík sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengeri 125 v San Reme (145 000 EUR, antuka vonku). Zverenec trénera Borisa Borgulu nestačil v druhom kole na Zsombora Pirosa z Maďarska a podľahol mu  3:6, 6:7(6) za 75 minút.

30. 03. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Sýkora finalistom dvojhry na TEJT 3 v Heraklione

Samuel Sýkora sa prebojoval do finále dvojhry na turnaji TEJT 3 do 14 rokov v Grécku. V pozícii nasadenej jednotky nestačil vo finále na trojku pavúka Stana Puta z Holandska a podľahol mu 4:6, 3:6. Vo štvorhre trinásťročný Sýkora postúpil spolu s tureckým parťákom do semifinále, v ktorom tesne podľahli domácemu gréckemu páru až v rozhodujúcom supertajbrejku.

29. 03. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Zo Slovákov v stredu ďalej iba Privara

Peter Benjamín Privara (na snímke) postúpil do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT M25 v Trnave. V slovenskom dueli úvodného kola mu Tomáš Lánik za stavu 6:3, 3:6, 4:4 zápas skrečoval. Ďalším súperom osemnásťročného hráča NTC bude Čech Jiří Barnát. Na rakete svojich súperov zostali v prvom kole Miloš Karol, Marek Naňo aj Peter Naď.

FOTO: Milan Hutera/empireslovakopen

29. 03. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř reaguje na Miklušičáka

Prezident STZ Miloslav Mečíř sa rozhodol reagovať na všetky tvrdenia pána Miklušičáka, ktoré vyslovil v utorok 28. 3. 2023 na stretnutí s médiami, kde predstavil „Iniciatívu za lepší tenis“ a vyvetliť tenisovej verejnosti, aká je skutočnosť.

28. 03. 2023
Aktuality Více zde