• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Mečíř na stretnutí so zástupcami značky Joma

Prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř sa v utorok v Bratislave stretol so zástupcami značky Joma, ktorá je novým partnerom zväzu. Dodáva reprezentačné oblečenie pre slovenské výbery vo všetkých vekových kategóriách. Na medzinárodnej scéne sa v ňom ako prví predstavili hráči daviscupového tímu počas kvalifikačného stretnutia Holandsko - Slovensko. 

08. 02. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Winter Cup: Dievčatá SR U16 postúpili na finálové vyvrcholenie

Cez víkend odštartovali kvalifikačnými bojmi zimné ME mládeže. Slovenské dievčatá do 16 rokov v zložení Mia Pohánková, Lucia Hradecká a Kiara Žabková pod vedením kapitána Jaroslava Balaša postúpili na finálový turnaj Winter Cupu, keď v skupine C vo Švédsku obsadili druhé miesto. Chlapcov v rovnakej vekovej kategórii čakajú kvalifikačné boje od 10. - 12. februára v anglickom Sunderlande.

Nedarilo sa slovenským tímom v kategórii do 14 rokov, chlapci ani dievčatá sa na finálovom turnaji majstrovstiev Európy nepredstavia.

06. 02. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Linzi prehrala

Viktória Kužmová nezabojuje o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA 250 v rakúskom Linzi (259 303 USD, tvrdý povrch v hale). V úvodnom kole kvalifikácie nestačila na Rusku Anastasiju Pavľučenkovovú, ktorej podľahla 3:6, 4:6 za 70 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka sa predstaví v Linzi aj vo štvohre. Spolu s Gruzínkou Natelou Dzalamidzeovou nastúpia proti tretiemu nasadenému ruskému páru Kamilla Rachimovová, Jana Sizikovová.

05. 02. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Jamrichová s Daubnerovou v Burnie vypadli

Úspešné kvalifikantky Renáta Jamrichová (na snímke) a Nikola Daubnerová nepostúpili do druhého kola hlavnej súťaže na ženskom medzinárodnom turnaji ITF WWT W60 v austrálskom Burnie. Jamrichová v úvodnom kole nestačila na domácu hráčku Alexandru Bozovicovú (304. WTA), ktorej podľahla 2:6, 2:6 za 65 minút. Nad sily Daubnerovej bola štvrtá nasadená Japonka Mai Hontamová (208. WTA). Zverenka Martina Zathureckého prehrala 1:6, 4:6 za 73 minút.

01. 02. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová v Thajsku končí

Anna Karolína Schmiedlová sa neprebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 250 v thajskom meste Hua Hin (259 303 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom maratónskom zápase nestačila na Rusku Anastasiju Zacharovovú a podľahla jej 6:3, 5:7, 3:6 za 189 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza vyhrávala v druhom sete 5:3, no sľubný náskok nevyužila a nakoniec ťahala v zápase za kratší koniec.

FOTO: fb/WTAThailandOpen

31. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Joma novým partnerom STZ

Spoločnosť Joma sa stala novým partnerom Slovenského tenisového zväzu (STZ). Španielska značka športového oblečenia bude výhradným dodávateľom pre slovenské reprezentácie v Davisovom pohári, Pohári Billie Jean Kingovej či mládežníckych výberoch. Značku Joma tak budú nosiť všetci slovenskí tenisti vo všetkých vekových kategóriách a na všetky súťaže, ktoré spadajú pod záštitu STZ.

30. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Juniorky do hlavnej v Burnie

Mladé hráčky Národného tenisového centra Nikola Daubnerová (na snímke) a Renáta Jamrichová postúpili do hlavnej súťaže dvojhry na ženskom medzinárodnom turnaji ITF WWT W60 v austrálskom Burnie. Vo finále kvalifikácie si tretia nasadená Jamrichová poradila s domácou Lily Faircloughovou 6:4, 6:3, päťka pavúka Daubnerová otočila vývoj zápasu s Austrálčankou Aliciou Smithovou a zvíťazila 4:6, 6:4, 6:2.

30. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Lyone bez hlavnej

Viktória Kužmová sa nepredstaví v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji WTA 250 vo francúzskom Lyone (259 303 USD, tvrdý povrch v hale). Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka nestačila vo finále kvalifikácie na najvyššie nasadenú Češku Lindu Noskovú a v prvom vzájomnom zápase jej podľahla 1:6, 3:6 za necelú hodinu.

29. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Kužmová v Lyone o hlavnú

Viktória Kužmová postúpila do finále kvalifikácie na turnaji WTA 250 vo francúzskom Lyone (259 303 USD, tvrdý povrch v hale). Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka si v prvom eliminačnom kole poradila so sedmičkou pavúka Cristinou Bucsovou zo Španielska a zdolala ju 6:0, 2:6, 6:4 za 93 minút. V súboji o hlavnú súťaž si zmeria sily s najvyššie nasadenou Češkou Lindou Noskovou. Pôjde o ich prvý vzájomný zápas.

28. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Mečíř: Renáta je veľmi vnímavá

Vystúpenie mladej slovenskej hráčky Renáty Jamrichovej na juniorskom Australian Open pozorne sledoval aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. Veľmi ho potešila svojimi výkonmi, výsledkami a reprezentáciou slovenského tenisu vo svete. Renáte blahoželá a verí, že na výborné výsledky dokáže nadviazať aj na ďalších turnajoch.

"Renátke sa v Austrálii podarila veľká vec. Dlhodobo nám robí radosť, čo teraz potvrdila nielen ziskom titulu vo štvorhre, ale aj štvrťfinálovou účasťou vo dvojhre," povedal na úvod Mečíř.

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Šupová v Tarbes vypadla

Kali Šupová (na snímke) nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na medzinárodnom turnaji TE hráčov do 14 rokov vo francúzskom meste Tarbes. V treťom kole nestačila na siedmu nasadenú Američanku Kristinu Penickovú a podľahla jej 1:6, 4:6. Vo štvorhre nastupovala Šupová spolu s Taliankou Angelicou Sarovou v pozícii tretieho nasadeného páru. Po presvedčivých výsledkoch sa prebojovali do semifinále, v ktorom boli nad ich sily piate nasadené Češky Sára Oliveriusová, Lucie Slameníková. Slovensko-taliansky pár im podľahol 0:6, 2:6.

27. 01. 2023
Aktuality Více zde
 
news img

Zomrel Miroslav Repík, bývalý sekretár ZsTZ

Vo veku nedožitých 91 rokov zomrel vo štvrtok 26. januára Miroslav Repík, dlhoročný sekretár Západoslovenského tenisového zväzu. Jeho pôsobenie v tenise je zviazané s tenisovým klubom Kúpele Piešťany, kde bol dlhé roky rešpektovaným funkcionárom, obetavým organizátorom tenisových podujatí a uznávaným rozhodcom. Za nezištnú prácu dostal viacero vyznamenaní, vrátane Ceny za rozvoj tenisu.

Posledná rozlúčka so zosnulým sa bude konať v stredu 1. februára o 14.00 hod. na cintroríne na Žilinskej ceste v Piešťanoch.

Česť jeho pamiatke!

27. 01. 2023
Aktuality Více zde