• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Fedcupový tím odcestoval

Fedcupový tím Slovenska v zložení Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Kristína Schmiedlová odcestoval v pondelok ráno do Apeldoornu, kde sa 7.-8. februára stretne v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie s domácim Holandskom.

 
news img

Do Apeldoornu bez Cibulkovej

V kvartete Slovenska na fedcupové stretnutie s Holandskom v 1. kole II. svetovej skupiny v Apeldoorne (7.-8. februára 2015) bude chýbať štvrťfinalistka Australian Open 2015 Dominika Cibulková. Túto skutočnosť potvrdil kapitán tímu Matej Lipták, ktorý je i osobným trénerom slovenskej jednotky.

 
news img

V nominácii aj Cibulková

V nominácii slovenského fedcupového kapitána Mateja Liptáka na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny s Holandskom v hale Omnisport v Apeldoorne 7.-8. februára 2015 sú Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová. Novou trénerkou tímu je Janette Husárová, majsterka sveta vo štvorhre, členka víťazného tímu Slovenska vo Fed Cupe 2002, ktorá reprezentovala v 23 stretnutiach, naposledy vlani v Kanade.

 
news img

Holandsko s očakávanou zostavou

Holandsko už oznámilo zloženie kvarteta, s ktorým nastúpi v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 7.-8. februára v Apeldoorne proti Slovensku. Kapitán Paul Haarhuis (na snímke) nominoval podľa očakávania Kiki Bertensovú, Richel Hogenkampovú, Arantxu Rusovú a Michaellu Krajicekovú. Kapitán Slovenska Matej Lipták oznámi nomináciu v stredu. Hrá sa v hale Omnisport na antuke.

 
news img

Fed Cup na antuke!

Slovenské tenistky nastúpia na súboj 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu s Holandskom 7. - 8. februára 2015 v športovej hale Omnisport Apeldoorn. Hrať sa bude na antuke! O výbere dejiska i povrchu informovala STZ Medzinárodná tenisová federácia. Kapacita haly Omnisport by mala byť pre 3500 divákov. V Apeldoorne, 150-tisícovom meste vzdialenom 90 km východne od Amsterdamu, sa hrá v sobotu od 13.00 a v nedeľu od 12.00 hod.

 
news img

Holanďania ešte čakajú

Z Medzinárodnej tenisovej federácie oznámili Slovenskému tenisovému zväzu, že Holandsko, súper Slovenska  v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 7.-8. februára 2015, ešte neoznámilo dejisko stretnutia. Pôvodný termín na zaslanie povinného dotazníka so všetkými informáciami, vrátane povrchu, bol 22. september. Holandský kráľovský tenisový zväz požiadal o posun na 26. septembra 2014.

 
news img

FC 2015: SR do Holandska

Slovenské tenistky sa v 1. kole II. svetovej skupiny Fed Cupu 7.-8. februára 2015 predstavia v Holandsku. Rozhodol o tom stredajší parížsky žreb v dejisku grandslamového Roland Garros. Slovensko figurovalo medzi nasadenými tímami a okrem Holanďaniek ešte mohlo naraziť na USA, Rumunsko alebo Švédsko.

 
news img

Fed Cup: spoznáme súpera

Slovenské tenistky, ktoré po aprílovej prehre s Kanadou vypadli zo svetovej skupiny Fed Cupu, spoznajú v stredu 4. júna súpera pre 1. kolo II. svetovej skupiny. Stretnutie sa hrá 7. - 8. februára 2015. Žreb sa uskutoční už tradične v Paríži na Roland Garros.

 
news img

Koho nám prihrá žreb?

 Slovensko, ktoré s Kanadou prehralo 1:3 a vypadlo zo svetovej skupiny Fed Cupu, bude pri júnovom parížskom žrebe nového ročníka figurovať medzi nasadenými tímami II. svetovej skupiny spoločne s Argentínou, Španielskom a Švajčiarskom

 
news img

Moška o prehre v Kanade

O  budúcnosti Mateja Liptáka na fedcupovej lavičke sa bude diskutovať na júnovom výkonnom výbore Slovenského tenisového zväzu. TASR o tom informoval generálny sekretár STZ Igor Moška, ktorý tvrdí, že zodpovednosť za víkendovú prehru 1:3 v kanadskom Quebecu v baráži o svetovú skupinu nesie kapitán slovenského tímu. 

 
news img

Kapitán Lipták hodnotí

 Matej Lipták je slovenským fedcupovým kapitánom šesť rokov. Družstvo pod jeho vedením postúpilo do svetovej skupiny, vybojovalo vlani semifinále a dnes zostúpilo z elitnej osmičky. To je v Liptákovej kapitánskej kariére jeden zo smutných dní. Bezprostredne po rozhodnutí s Kanadou hodnotil stretnutie a vyjadril sa aj k svojmu ďalšiemu pôsobeniu pri tíme.

 
news img

Javorové listy oslavujú

Kanada vyhrala v play off o účasť v elitnej osmičke Fed Cupu pre rok 2015 v Quebecu nad Slovenskom 3:1 a postupuje prvý raz v histórii do svetovej skupiny najprestížnejšej tenisovej tímovej súťaže žien. Rozhodujúci bod získala v súboji jednotiek Eugenie Bouchardová víťazstvom nad Janou Čepelovou 7:6(6), 6:3. Slovensko, lanský semifinalista, zostupuje do II. svetovej skupiny.