• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Tomic si vo februári o Davisov pohár nezahrá

Brisbane 6. decembra (TASR) - Kapitán austrálskeho daviscupového tímu Pat Rafter oznámil tenistovi Bernardovi Tomicovi, že nebude súčasťou národného výberu, ktorý od prvého do tretieho februára odohrá prvé kolo ázijsko-oceánskej zóny v Taipei proti Taiwanu.

"Pat sa rozhodol, že na prvý budúcoročný zápas Bernarda nevyberie. Myslíme si, že športovci by vždy mali hrať so stopercentným nasadením," uviedol šéf austrálskeho tenisu Craig Tiley podľa agentúry AP.

Tomicova pozícia v rebríčku ATP mala negatívnu tendenciu, keď z júnového 27. miesta klesol na 52. pozíciu. Na septembrovom grandslame US Open navyše čelil obvineniam, že úmyselne prehral s Američanom Andym Roddickom.

V novembri zas Tomic dostal pokutu 1750 dolárov a 12-mesačnú podmienku od súdu v austrálskom Gold Coast. Dôvodom bolo jeho viacnásobné porušenie dopravných predpisov.

Koncom októbra sa "zlé dieťa" austrálskeho tenisu prejavilo opäť v negatívnom svetle. Polícia musela zasahovať, keď sa pobil s kamarátom na balkóne apartmánu v Surfers Paradise.

Rebríčkovo najvyššie postavená žena v austrálskom tenise, Samantha Stosurová uviedla, že Tomic by mal zmeniť svoje priority: "Čo robíš? Chceš hrávať tenis? Ak áno, tak to rob na sto percent!" "Kým si nezlepší povesť u mnohých ľudí, musí sa vyrovnať s faktom, že napríklad nebude pôsobiť v daviscupovom tíme," dodala Stosurová.

in lg

Vloženo: 06. 12. 2012       Kategorie: Tasr