• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Hantuchová po prehre v 1. kole: "Hrala som príliš opatrne"(3)

Melbourne 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Semifinalistka z roku 2008 prehrala prvýkrát v kariére s Taiwančankou Čchan-Jün Ťan po divokom priebehu v troch setoch 1:6, 6:1 a 1:6. Hantuchová u protinožcov nenadviazala na vystúpenie z minulého roka, keď postúpila do 3. kola, v ktorom podľahla bývalej svetovej jednotke Belgičanke Kim Clijsterovej.

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa tretíkrát neprešla v Melbourne cez úvodnú prekážku. Rovnako pochodila aj v rokoch 2011 a 2001, keď absolvovala premiéru v hlavnej súťaži. Slovenka štyrikrát v zápase s Čhan-Jün Ťan štyrikrát stratila vlastné podanie, čo rozhodlo o jej prehre. Hantuchová odštartovala sezónu postupom do štvrťfinále turnaja v Brisbane, v zápase s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou však utrpela zranenie ľavého zadného stehenného svalu. V Sydney skončila v 1. kole na rakete Japonky Ajumi Moritovej.

Hantuchová po prehre s Čchan-Jün Ťan, ktorú predtým na turnajoch v Ázii v rokoch 2007 a 2008 dvakrát zdolala, netajila sklamanie. "Začiatok zápasu mi absolútne nevyšiel, hrala som veľmi opatrne a robila som zbytočne veľa chýb. Po prvom sete som sa uvoľnila, povedala som si, že nemám čo stratiť. Do každého úderu som išla naplno, ako som mala a veľmi rýchlo som si vybudovala náskok 5:0. Potom si súperka nechala zavolať fyzioterapeutku, čo narušilo môj rytmus. Hráčky to však v podobných situáciách zvyknú robiť. V treťom sete som na začiatku nevyužila brejkbaly a opäť som začala hrať priveľmi opatrne, čo sa mi vypomstilo. Súperka ma ničím neprekvapila. Hrala solídne, taký typický tvrdý ázijský tenis. Na takom veľkom turnaji, akým je Australian Open, treba podať oveľa lepší výkon, aký som dnes predviedla ja. Nedávne zdravotné problémy sa určite nepodpísali pod dnešný výsledok. Brala som protizápalové lieky, ktoré utlmovali bolesť a na kurte som sa cítila dobre. Som sklamaná, no musím na túto prehru čím skôr zabudnúť a ísť ďalej," povedala Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Čchan-Jün Ťan (Taiw.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:1, 1:6, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Hantuchovej

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 14. 01. 2013       Kategorie: Tasr