• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Do 2. kola Cibulková a Lacko - SÚHRN s hlasmi Slovákov

Melbourne 14. januára (TASR) - SÚHRN hlasov slovenských tenistov po pondelňajších zápasoch 1. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne:

Dominika Cibulková po víťazstve 3:6, 6:0, 6:1 nad Austrálčankou Ashleigh Bartyovou: "Zápas proti domácej Bartyovej nebol vôbec ľahký. Je to mladá tenistka a hrala veľmi dobre. Prvý duel na grandslame nikdy nie je jednoduchý a v úvodnom sete to nebol z mojej strany najlepší výkon. Príliš som sa s ňou púšťala do bekhendových výmen, čo bola chyba. Ona sa to snažila meniť, striedala vysoké údery s krátkymi a vyháňala ma z dvorca. Po prvom sete som si povedala, že to takto ďalej nepôjde, že musím ísť viac do toho a začať si obiehať forhend. Veľmi dôležitý bol úvodný gem druhého setu, v ktorom som odvrátila dva brejkbaly. Bol to zlomový moment, na ktorom sa otočil celý zápas. Potom som sa uvoľnila, ona prestala stíhať a začala robiť chyby, čo som potrebovala. Tento triumf mi určite dodá sebavedomie pred duelom 2. kola proti Savinychovej. Ruskú kvalifikantku nepoznám, nikdy som s ňou nehrala, no s trénerom Maťom Liptákom si pozrieme nejaký jej zápas a verím, že vymyslíme na ňu účinnú taktiku."

Lukáš Lacko po víťazstve 6:2 6:4, 7:6 (3) nad Luxemburčanom Gillesom Mullerom: "Od začiatku zápasu to išlo ľahšie, ako som čakal. V úvode setov som vždy výborne zareturnoval. Bolo to podmienené aj tým, že Mullerovi vtedy nefungovalo prvé podanie, čo som dokonale využil. Relatívne v pohode som to potom dopodával až do konca. Muller dnes na returne príliš nevykrýval dvorec a nemusel som robiť nič špeciálne na to, aby som si držal servis. Aj na začiatku tretieho setu som ho hneď brejkol. Za stavu 5:4 som nevyužil mečbal, následne prišla chyba rozhodcu, ktorý neohlásil aut. Trochu ma to vyviedlo z miery, prehral som si podanie a Muller vyrovnal na 5:5. Pred rozhodujúcim tajbrejkom som sa však našťastie vynikajúco skoncentroval a zahral som ho na jednotku. Stále ma hnevá členok. Už dva týždne som na protizápalových liekoch. Stále to mám trochu boľavé, no zo dňa na deň sa to lepší, aj keď to nie je ešte stopercentné."

Daniela Hantuchová po prehre 1:6, 6:1 a 1:6 s Taiwančankou Čchan-Jün Ťan: "Začiatok zápasu mi absolútne nevyšiel, hrala som veľmi opatrne a robila som zbytočne veľa chýb. Po prvom sete som sa uvoľnila, povedala som si, že nemám čo stratiť. Do každého úderu som išla naplno, ako som mala a veľmi rýchlo som si vybudovala náskok 5:0. Potom si súperka nechala zavolať fyzioterapeutku, čo narušilo môj rytmus. Hráčky to však v podobných situáciách zvyknú robiť. V treťom sete som na začiatku nevyužila brejkbaly a opäť som začala hrať priveľmi opatrne, čo sa mi vypomstilo. Súperka ma ničím neprekvapila. Hrala solídne, taký typický tvrdý ázijský tenis. Na takom veľkom turnaji, akým je Australian Open, treba podať oveľa lepší výkon, aký som dnes predviedla ja. Nedávne zdravotné problémy sa určite nepodpísali pod dnešný výsledok. Brala som protizápalové lieky, ktoré utlmovali bolesť a na kurte som sa cítila dobre. Som sklamaná, no musím na túto prehru čím skôr zabudnúť a pracovať ďalej,"

la

Vloženo: 14. 01. 2013       Kategorie: Tasr