• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slováci cestujú na Ukrajinu bez Kližana, trápi ho ruka

Bratislava 25. januára (TASR) - Vlaňajší osemfinalista tenisového US Open Martin Kližan neodletí v nedeľu na Ukrajinu na duel prvého kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára. Trápia ho bolesti ruky a tak ho v nominácii nahradí Andrej Martin, informovala oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu.

Slovenská jednotka sa po návrate z Austrálie sťažovala okrem prechladnutia aj na bolesti ruky. "Ide o zápal šľachy," uviedol pre STZ tímový lekár Roman Fano. Kližan nechýbal v uplynulých siedmich stretnutiach v Davisovom pohári. V prestížnej tímovej súťaži debutoval už v roku 2007 ako 18-ročný, celkovo odohral 14 zápasov, z ktorých 8 vyhral.

V nominácii kapitána Miloslava Mečířa momentálne okrem Andreja Martina figurujú Lukáš Lacko a debloví špecialisti Filip Polášek s Michalom Mertiňákom. V nominácii Ukrajincov sa napokon objavil aj dvadsiaty hráč sveta Alexander Dolgopolov, ktorý dlhé roky odmietal reprezentovať pre spory s národným zväzom. Okrem neho sú v tíme Sergij Stachovskij (102.), Iľja Marčenko (140.) a Ivan Sergejev (154.).

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili Mečířovi zverenci v bratislavskom NTC 4:1. Ak Slováci uspejú aj teraz na ukrajinskej pôde, v 2. kole privítajú 5.-7. apríla doma Švédsko.

mp la

Vloženo: 25. 01. 2013       Kategorie: Tasr