• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Kužmová prehrala vo finále dvojhry junioriek s Dayovou

New York 11. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela vo finále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji US Open. Vlaňajšia deblová šampiónka z New Yorku prehrala ako nasadená trinástka s domácou päťkou "pavúka" Kaylou Dayovou hladko 3:6, 2:6. Napriek tomu dosiahla vo Flushing Meadows svoje juniorské grandslamové singlové maximum, vlani vo Wimbledone postúpila z kvalifikácie do semifinále.

Kužmová sa v prípade finálového úspechu na US Open mohla postarať o deviaty titul slovenského juniorského tenisu na podujatiach veľkej štvorky v éra samostatnosti, štvrtý vo dvojhre. Odchovankyňa košického tenisu nenapodobnila Kristinu Kučovú, ktorá triumfovala v juniorskom singli na US Open v roku 2007. Vlani na Australian Open vyhrala juniorskú dvojhru Kužmovej rovesníčka Tereza Mihalíková, v roku 2006 sa zo zisku trofeje na Roland Garros tešil Martin Kližan.

Kužmovej nevyšiel úvod zápasu so 17-ročnou Dayovou, keď vo štvrtom geme stratila podanie a Američanka si po potvrdení brejku vybudovala rozhodujúci náskok 4:1. Na začiatku druhého dejstva to bol tuhý boj o úvodný gem pri podaní Slovenky. Kužmová ho napokon prehrala a Dayová sa dostala definitívne na koňa. Po dvoch brejkoch odskočila Slovenke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Dayová získala svoj prvý grandslamový titul.

juniorky - dvojhra - finále:

Kayla Dayová (5-USA) - Viktória KUŽMOVÁ (13-SR) 6:3, 6:2

la

Vloženo: 11. 09. 2016       Kategorie: Tasr