• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Kužmová v 1. kole dvojhry proti Venus Williiamsovej - SÚHRN

New York 26. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open stretne s nasadenou deviatkou Američankou Venus Williamsovou. Bývalá svetová jednotka je dvojnásobná newyorská singlová šampiónka z rokov 2000 a 2001.

Kužmová zažije grandslamovú premiéru medzi ženami. Pre zverenku trénera Jána Sabovčíka bol US Open v juniorskej kategórii najúspešnejším podujatím veľkej štvorky. Vlani postúpila do finále dvojhry a pred dvomi rokmi sa vo Flushing Meadows tešila z titulu v juniorskej štvorhre.

V tohtoročnej kvalifikácii nestratila ani set, v rozhodujúcom súboji vyradila dvanástu nasadenú Kanaďanku Francoise Abandovú. ?V kvalifikáciách na predošlých grandslamových turnajoch vo Wimbledone a na Roland Garros som bola veľmi nervózna, veľmi som chcela postúpiť. Hrala som pod tlakom a to nebolo dobre. Teraz na US Open som sa uvoľnila a musím povedať, že vo všetkých troch zápasoch som hrala veľmi dobre,? povedala Kužmová pre stránku starsforstars.eu.

?Abandovú som poznala hlavne z Fed Cupu, keď sme nastúpili proti Kanade, takže som vedela, že to bude veľmi ťažký zápas. Aj keď som si za stavu 5:3 v druhom sete prehrala servis a mala som mečbal, tak som sa snažila nepanikáriť a uhrať si to sama. Je to neskutočný pocit a som rada, že do tretice sa mi to na grandslamových turnajoch podarilo,? dodala Kužmová.

la

Vloženo: 26. 08. 2017       Kategorie: Tasr