• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Kužmová pri grandslamovej premiére zobrala set Venus Williamsovej

New York 28. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela pri premiére v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. Na štadióne Arthura Ashea na najväčšom centri sveta však zanechala veľmi sympatický dojem. S bývalou svetovou jednotkou a nasadenou deviatkou domácou Američankou Venus Williamsovou prehrala až po trojsetovom boji 3:6, 6:3, 2:6

Kužmová sa nezľakla súperky zvučného mena a hneď na začiatku duelu preukázala veľkú bojovnosť. V druhom geme odvrátila aj vďaka esám a víťazným forhendom osem brejkbalov a vyrovnala na 1:1. Vo štvrtom geme však stratila servis a Američanka zásluhou skvelého prvého podania pretavila výhodu brejku v zisk prvého setu.

Na začiatku druhého dejstva sa dvojnásobná singlová šampiónka US Open ujala vedenia 2:0, Kužmová sa však rýchlo otriasla. Otočila na 3:2, za stavu 4:3 opäť prelomila podanie 37-ročnej Američanky a zisk druhého setu spečatila víťazným forhendom. V rozhodujúcom dejstve 37-ročná Venus Williamsová naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti z náročných zápasov. Po rýchlom brejku odskočila Kužmovej na 3:0, keď v treťom geme dokázala otočiť z 0:40 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Kužmová opäť potvrdila, že US Open je jej najobľúbenejší grandslam. V kvalifikácii nestratila ani set, v rozhodujúcom zápase o postup do hlavného pavúka vyradila dvanástu nasadenú Kanaďanku Francoise Abandovú. Kužmovej sa v New Yorku darilo aj medzi juniorkami. Vlani postúpila do finále dvojhry dievčat a pred dvomi rokmi sa vo Flushing Meadows tešila z titulu v juniorskej štvorhre.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Venus Williamsová (9-USA) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:3, 3:6, 6:2

la

Vloženo: 28. 08. 2017       Kategorie: Tasr