• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Gombosova nočná mora je už minulosťou, proti Poliakom prvýkrát bodoval

Bratislava 15. septembra (TASR) - Úvodný daviscupový zápas proti Poľsku bol pre slovenského tenistu Norberta Gombosa ako nočná mora. Pred dvomi rokmi v Gdyni prehral v rozhodujúcej dvojhre s Michalom Przysieznym a šance Slovenska na návrat medzi elitnú šestnástku sa rozplynuli. Teraz v dueli o záchranu v "druhej lige" nastúpil proti Poliakom v úlohe tímového lídra a proti Hubertovi Hurkaczovi potvrdil úlohu papierového favorita.

V prvých dvoch setoch i v koncovke štvrtého hral sebavedomo a agresívne. V rozhodujúcich momentoch si počínal ako hráč elitnej svetovej stovky. "Začal som veľmi dobre, správne som riešil situácie. Keď som ho potreboval zatlačiť, tak som ho zatlačil. Pred tretím setom bola krátka pauza a trochu som vytuhol, súper začal veľmi dobre podávať. Dôležité bolo, že som zvládol koncovku štvrtého setu. Škoda gemu za stavu 5:3, keď som podával na víťazstvo a pokazil som tam smeč. Veľmi rýchlo som sa však skoncentroval na ďalší gem."

Gombos pred zápasom necítil zvýšenú nervozitu. "Nastúpil som síce ako líder tímu, no to je iba na papieri, kto je jednotka a kto dvojka. Bojoval som o každú loptičku. Bol to zápas ako každý iný, špecifické bolo akurát to, že som nehral iba za seba, ale za Slovensko. V Davis Cupe sú oveľa väčšie emócie, fanúšikovia vás povzbudzujú. Sme pod tlakom, pretože sme favoritmi a musíme vyhrať, aby sme sa zachránili. Verím, že to zvládneme."

la jp /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 15. 09. 2017       Kategorie: Tasr