• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Lacko vo finále proti Copilovi, Kukuškin skrečoval (3)

Bratislava 11. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do finále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V sobotňajšom semifinále si ako ôsmy nasadený poradil s Estóncom Jürgenom Zoppom v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:2. Dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 sa vo finále stretne so štvrtým nasadeným Mariusom Copilom z Rumunska. Jeho semifinálový súper a najvyššie nasadený hráč Michail Kukuškin z Kazachstanu v druhom sete za stavu 3:6, 0:3 duel skrečoval.

Lacko stratil vo vyrovnanom úvodnom sete podanie ako prvý a prehrával 2:4 i 3:5, v desiatej hre však dokázal vyrovnať na 5:5 a v tajbrejku nakoniec vyhral 7:5. V druhom dejstve to bola jasná záležitosť domáceho favorita. Po dvoch brejkoch a čistých hrách viedol už 4:0 a nakoniec triumfoval 6:2, keď premenil hneď prvý mečbal.

"Dnes to bolo veľmi ťažké. Začal výborne, čoho sa dotkol, to mu tam padlo. Servoval, returnoval, triafal všetko k čiaram. Ja som na začiatku nehral nejako zle, ale on hral výborný tenis. Hovoril som si, že to nemôže vydržať celý zápas. Potom som ho dokázal brejknúť a nasledoval tajbrejk. Bol to zlomový moment. Myslím si, že po prvom vyhratom sete sa trochu zlomil, keď prehral dvakrát servis a už som to v podstate s prehľadom doservoval. Je to jeden z mojich najobľúbenejších turnajov, hrám tu rád. Štvrté finále je super a budem sa snažiť pretaviť ho na tretí titul," povedal Lacko pre oficiálnu stránku turnaja.

V druhom semifinále sa Copil ujal vedenia 4:2 v šiestej hre, keď prvýkrát brejkol súperov servis a prvý set dopodával do víťazstva 6:3. V druhom dvakrát zobral Kukuškinovi podanie a ten za stavu 0:3 duel skrečoval.

dvojhra - semifinále:

Lukáš LACKO (8-SR) - Jürgen Zopp (Est.) 7:6 (5), 6:2

Marius Copil (4-Rum.) - Michail Kukuškin (1-Kaz.) 6:3, 3:0 - skreč Kukuškin

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 1. a o 4. odsek.

ny

Vloženo: 11. 11. 2017       Kategorie: Tasr