• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Finále Bielorusko - USA po prvom dni 1:1 (2)

Minsk 11. novembra (TASR) - Domáce Bielorusko remizuje po sobotňajších dvojhrách finále tenisového Pohára federácie s USA 1:1. Vedenia sa ujali hosťujúce hráčky, keď Coco Vandewegheová zdolala Alexandru Sasnovičovú v dvoch setoch dvakrát 6:4. O vyrovnanie sa postarala Aryna Sobolenková, ktorá zdolala Sloane Stephensovú 6:3, 3:6 a 6:4.

Sasnovičová doplatila v úvodnom sete na to, že stratila hneď svoje prvé podanie. V ďalšom priebehu si obe hráčky servis udržali a Američanka ho doviedla k triumfu 6:4 aj vďaka piatim esám a svoju súperku nepustila ani k jednému brejkbalu. V druhom dejstve viedla Vandewegheová 4:2, domáca hráčka dokázal vďaka druhému brejku v zápase vyrovnať. Následne však opäť stratila servis a jej súperka už dopodávala do víťazného konca, pričom využila hneď prvý mečbal.

V druhej dvojhre nastúpili vo vypredanej aréne Čižovka víťazka US Open Sloane Stephensová proti Aryne Sobolenkovej. Domáca hráčka viedla 4:1, v siedmej hre síce stratila podanie, no v ďalšej to napravila (5:3) a set vyhrala 6:3. V druhom ju v šiestej hre Američanka brejkla na 4:2 a doservovala k triumfu 6:3. V rozhodujúcom dejstve si do stavu 3:3 ani jedna hráčka nedokázala udržať podanie. Záver však patril Sobolenkovej, ktorá za stavu 5:4 opäť brejkla skúsenejšiu súperku a vyrovnala stav finále na 1:1.

Vandewegheová sa v úvodnej nedeľňajšej dvojhre stretne so Sobolenkovou a Stephensová nastúpi proti Sasnovičovej. Vo štvorhre si zahrajú Alison Riskeová a Shelby Rogersová proti Vere Lapkovej a Lidzliji Marozovej.

finále Pohára federácie - po sobotňajších dvojhrách:

Bielorusko - USA 1:1

Alexandra Sasnovičová - Coco Vandewegheová 4:6, 4:6

Aryna Sobolenková - Sloane Stephensová 6:3, 3:6, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 1. a o 3. odsek a ďalší výsledok.

ny

Vloženo: 11. 11. 2017       Kategorie: Tasr