• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

OTS-Tenis: Finále turnaja WTA bolo pridelené mestu Šen-čen v Číne

Finále turnaja WTA bolo pridelené mestu Šen-čen v Číne

-- Rekordné výhry vo výške 14 miliónov dolárov z posledného podujatia turnaja

-- Vybudovanie nového štadióna zodpovedajúceho najmodernejším štandardom

ST. PETERSBURG, Florida, 18. januára 2018 /PRNewswire/ -- Tenisová asociácia žien (WTA) dnes oznámila svoj výber mesta Šen-čen v Číne ako hostiteľa finále turnaja WTA, najprestížnejšej udalosti v kalendári WTA, od roku 2019 do roku 2028.

Gemdale Corporation, jeden z najväčších a najvýznamnejších developerov v oblasti nehnuteľností, predložil víťaznú ponuku. Ponuka spoločnosti zahŕňa vybudovanie najmodernejšieho dejiska v centre mesta s hľadiskom pre 12 000 ľudí a rekordné výhry vo výške 14 miliónov dolárov pre najlepších 8 hráčov a 8 najlepších tímov, čo je dvojnásobok cien z minulosti.

?Je mi veľkým potešením oznámiť, že dynamické mesto Šen-čen bolo vybrané ako hostiteľ finále WTA na ďalšie desaťročie," povedal Steve Simon, výkonný riaditeľ a prezident WTA. ?Pôjde pravdepodobne o najväčší a najvýznamnejší kontrakt na finále WTA za ostatných 45 rokov, ktorý sľubuje posun na úplne novú kvalitatívnu úroveň."

?Pre mesto Šen-čen je veľkou poctou, že bolo zvolené za hostiteľa finále WTA," povedal Liu Fengning, generálny riaditeľ spoločnosti Šen-čen Gemdale Sports Industry Co., Ltd. ?Toto svetové podujatie priláka domácich i zahraničných tenisových fanúšikov a podporí reputáciu Šen-čenu ako globálneho dynamického mesta, ktoré sa otvára svetu. Zdieľame hodnoty WPA týkajúce sa inkluzívnosti a rovnosti a sme vďační za príležitosť prispieť k čínskemu tenisovému dedičstvu organizovaním podujatia, ktoré povzbudzuje mladé generácie k zapojeniu sa do tohto športu."

Billie Jean Kingová, priekopníčka a zakladateľka WTA, poznamenala: ?Je absolútne neuveriteľné sledovať vývoj tohto záverečného podujatia WTA a Šen-čen bude fantastickým domovom pre finále WTA." Prvé finále sa konali v roku 1972 v Boca Raton na Floride pred založením WTA a celková výhra v turnaji predstavovala len 100 000 dolárov. Rekordné nastavenie výhry vo výške 14 miliónov dolárov v Šen-čene odráža celkovú silu nášho športu a spôsob, akým Šen-čen a Čína prijali ženský tenis. "

Sam Stosurová, členka Rady hráčov WTA, komentovala: ?Som ohromená samotným objemom ponuky Šen-čenu." Zvýšenie výhier a výstavba nového štadióna s právami na mená je neuveriteľná, ale finančná podpora a záväzok vlády sú výnimočnými investíciami do WTA, ktoré pomôžu budovať meno ženského tenisu vo všetkých kútoch sveta a to je pre mňa a pre všetky naše hráčky WTA naozaj nevšedná správa."

V roku 2019 sa bude konať 49. finále a Šen-čen je desiate mesto, ktoré bude hostiť finále WTA.

Odkazy: http://www.wtatennis.com/news/shenzhen-china-host-wta-finals-starting -2019

KONTAKT: Heather Bowler, WTA, hbowler@wtatennis.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ny

Vloženo: 19. 01. 2018       Kategorie: Tasr