• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Chung po skreči v semifinále: "Získal som tu sebavedomie" (3)

Melbourne 26. januára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa prebojoval do finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open, v ktorom sa stretne s Chorvátom Marinom Čiličom. V piatkovom semifinále mal obhajca titulu z Melbourne proti Hyeonovi Chungovi jasne navrch, prvý set vyhral 6:1 a v druhom viedol už 5:2. Kórejčanovi v druhom sete ošetrili pľuzgiere na chodidle, rozhodol sa ísť aj cez bolesť, ale po chvíli napokon duel skrečoval. Tridsaťšesťročný Federer sa bude vo finále usilovať o zisk jubilejného 20. titulu z turnajov veľkej štvorky.

Švajčiarsky favorit hneď v prvej hre duelu vzal príjemnému prekvapeniu turnaja podanie a aj ďalej pokračoval v suverénnom výkone. Prvý set trval 34 minút a Chung v ňom stratil tri podania. V druhom sete sa zdalo, že 21-ročný reprezentant Kórejskej republiky bude dôstojnejší súperom, ale ako sa ukázalo, limitovalo ho zranenie. Federer ho v štvrtej hre brejkol a následne potvrdil na 4:1. Nasledovalo ošetrenie Chunga, po ktorom Kórejčan získal hru a znížil na 2:4, ale Federer čistou hrou zvýšil na 5:2. V ôsmej hre sa napokon za stavu 30:30 Chung rozhodol duel skrečovať. Stretnutie trvalo 104 minút.

Federer nastúpil už na jeho 14. semifinále na AO a siedmykrát postúpil do finále. To sa bude hrať v nedeľu o 9.30 SEČ. Celkovo si zahrá v grandslamovom finále 30-krát. "Je to horkosladký pocit. Mám radosť, že som postúpil do finále, ale mrzí ma, že takýmto spôsobom. V prvom sete som nevedel, čo sa s ním deje. Budem ale úprimný, ja som sa v prvom sete sústredil najmä na vlastné podania a snažil som sa dotiahnuť ho do víťazného konca," povedal päťnásobný víťaz turnaja bezprostredne po súboji a na pozápasovej tlačovke dodal: "Myslím si, že z neho bude výborný hráč. Uvidíme kedy. Aj dnes som videl, prečo zdolal hráčov ako je napríklad Novak. Je na tom dobre mentálne. Dnes cítil určite veľké bolesti na nohe, inak by v takomto zápase nevzdal. Poviem úprimne, imponovalo mi, že sa pred súperom pokúsil skryť zranenie. Hrá s veľkou intenzitou a videl som, čo dokázal v obrane proti Djokovičovi. Prajem mu všetko dobré do budúcnosti."

Na margo finále s Čiličom Federer pre oficiálny web podujatia uviedol: "Páči sa mi jeho prístup. Je veľký profesionál. Hrá s nasadením či vedie alebo prehráva. Na kurte je to víťaz. Nie je tam len preto, aby tam bol, ale preto, aby vyhral. A to sa mi na ňom páči."

Kórejský tenista na tlačovej konferencii uviedol, že si z turnaja odnesie cenné skúsenosti: "Som šťastný, že som tu hral semifinále. Zo zápasov so Saschom Zverevom, Novakom Djokovičom aj Rogerom Federerom som získal veľa. Za dva týždne mám veľké skúsenosti. Myslím si, že budem môcť hrať ešte lepšie. A získal som aj sebavedomie. Chcem byť budúci rok ešte lepší. Čo sa týka zranenia, bolo správne rozhodnutie, že som to ukončil. Na kurte som preto hral zle, nebolo to dobré pre obecenstvo ani pre fanúšikov."

muži - dvojhra - semifinále:

Roger Federer (2-Švaj.) - Hyeon Chung (Kór.rep.) 6:1, 5:2 - skreč Chung

UPOZORNENIE: Správa jerozšírená o 2. a 3. odsek

jp lg

Vloženo: 26. 01. 2018       Kategorie: Tasr