• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Federer bude najstaršou mužskou svetovou jednotkou

Rotterdam 16. februára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer bude vo veku 36 rokov a 6 mesiacov najstaršou mužskou svetovou jednotkou v histórii. Na halovom turnaji v holandskom Rotterdame postúpil po triumfe nad domácim Robinom Haasem 4:6, 6:1, 6:1 do semifinále a v pondelok 19. februára vystrieda na čele rebríčka ATP Španiela Rafaela Nadala.

Desaťnásobný šampión Roland Garros plánuje odohrať najbližší turnaj až koncom februára a dovtedy si nepripíše žiadne body. Doposiaľ najstarším lídrom svetového rebríčka bol Američan Andre Agassi, ktorý sa vrátil na mužský trón ako 33-ročný v roku 2003. Federer bol naposledy svetovou jednotkou v júli 2012 po triumfe na tráve vo Wimbledone. V semifinále v Rotterdame narazí na úspešnejšieho z dvojice Andreas Seppi - Daniil Medvedev.

Belgický tenista David Goffin postúpil bez boja do semifinále, keď jeho štvrťfinálový súper Čech Tomáš Berdych na zápas nenastúpil pre zranenie.

dvojhra - štvrťfinále:

Roger Federer (1-Švaj.) - Robin Haase (Hol.) 4:6, 6:1, 6:1, Grigor Dimitrov (2-Bul.) - Andrej Rubľov (Rus.) 6:3, 6:4, David Goffin (4-Bel.) - Tomáš Berdych (ČR) - bez boja

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu v 2. odseku, o 3. odsek a o výsledky

la mp

Vloženo: 16. 02. 2018       Kategorie: Tasr