• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Duel Slovensko - Bosna a Hercegovina otvoria Gombos s Džumhurom

Bratislava 5. apríla (TASR) - Slovenská tenisová dvojka Norbert Gombos a jednotka Bosny a Hercegoviny Damir Džumhur nastúpia v piatok o 16.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke pod zatiahnutou strechou bratislavského NTC zmerajú sily slovenská jednotka Martin Kližan a bosnianska dvojka Mirza Bašič. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 14.00 h nahlásil nový slovenský kapitán Dominik Hrbatý tandem Andrej Martin, Igor Zelenay. V bosnianskom drese by sa mali predstaviť Bašič s kapitánom Tomislavom Brkičom. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Kližana a Džumhura. Dvojdňový program uzavrie duel Gombosa a Bašiča. Hrbatý vynechal z pôvodnej šesťčlennej nominácie rebríčkovo najvyššie postaveného slovenského singlistu Lukáša Lacka, ktorý príliš neobľubuje antukový povrch.

Hlavným rozhodcom prvého vzájomného zápasu medzi Slovenskom a Bosnou a Hercegovinou bude Brit Phil Evans, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Nemec Timo Janzen a Tunisan Yassine Lakhdar. Slováci vlani v septembri v NTC ešte pod vedením Miloslava Mečířa zdolali v baráži Poľsko 4:1 a udržali sa v druhej lige. Medzi elitnou svetovou šestnástkou sa slovenský tím naposledy predstavil v roku 2006.

2. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Bosna a Hercegovina

piatok: 16.00 Norbert Gombos - Damir Džumhur, Martin Kližan - Mirza Bašič

sobota: 14.00 Andrej Martin, Igor Zelenay - Bašič, Tomislav Brkič

Kližan - Džumhur, Gombos - Bašič

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 05. 04. 2018       Kategorie: Tasr