• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-ESO: Kužmová po zisku titulu: "Je skvelé, že dokážem vyhrávaťaj na antuke"

Trnava 20. mája (TASR) - Nová členka elitnej svetovej tenisovej stovky Viktória Kužmová obľubuje rýchle povrchy. V Trnave si však dokázala, že jej odvážna, agresívna hra môže sláviť úspech aj na antuke. Na ceste za titulom na EMPIRE Slovak Open 2018 postupne zdolala štyri nasadené hráčky - Madison Brengleovú, Johannu Larssonovú, Jekaterinu Alexandrovovú a vo finále Veronicu Cepedeovú-Roygovú.

"Na antuke som vyrastala, takže nemôžem povedať, že by som ju nemala rada, hoci viac mi sedia hard a tráva. Titul na najpomalšom povrchu, navyše pred slovenskými fanúšikmi má pre mňa veľkú cenu. Všetky zápasy na turnaji boli ťažké. Vo finále už tých síl nebolo veľa, v druhom sete ma chytali kŕče, no v úvode tretieho ma nakopol brejk vo štvrtom geme. Som veľmi rada, že som to napokon zvládla," povedala pre TASR zverenka trénera Michala Mertiňáka.

Bývalý deblový špecialista a finalista Davisovho pohára z roku 2005 má veľkú zásluhu na Kužmovej výkonnostnom progrese. "S Mišom si veľmi dobre rozumieme. Je skvelé, keď je tréner celý čas pri vás a pomáha vám svojimi radami. Veľmi ma potešilo, že v Trnave bol po dlhom čase so mnou aj môj otec, ktorý sledoval každý jeden zápas z tribúny. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí prišli a povzbudzovali ma. Veľmi si to vážim," dodala odchovankyňa košického tenisu.

la jp /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 20. 05. 2018       Kategorie: Tasr