• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Van Uytvancková do 3. kola: "Vyšla mi každá loptička" (3)

Wimbledon 5. júla (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová neobháji vlaňajší titul na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadená trojka prehrala v 2. kole s Belgičankou Alison van Uytvanckovou 7:5, 2:6, 1:6.

V súboji so 47. hráčkou sveta síce vyhrala úvodný set a na začiatku druhého mala brejk k dobru, od stavu 2:2 však uhrala iba jediný gem. Van Uytvancková podala životný výkon, skvele podávala, zasypala súperku spŕškou víťazných úderov a získala najcennejší skalp v kariére. "Cítila som sa sebavedomo, v druhom a treťom sete som na tom bola dobre z psychickej stránky. Vyšla mi každá loptička, keď má človek dobrý deň, môže zdolať kohokoľvek. Ak by som sa prebojovala do druhého týždňa Wimbledonu, bolo by to skvelé, urobím maximum," povedal Belgičanka na oficiálnej stránke podujatia.

Muguruzová Blancová po nečakanej prehre vypadne z prvej svetovej pätky, v onlajn vydaní rebríčka WTA jej patrí šiesta priečka. Z aktuálnej Top 5 sa do 3. kola dostala iba najvyššie nasadená šampiónka Roland Garros Rumunka Simona Halepová. S turnajom sa už rozlúčili Dánka Caroline Wozniacka, Američanka Sloane Stephensová i Ukrajinka Jelina Svitolinová.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Alison van Uytvancková (Bel.) - Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) 5:7, 6:2, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v druhom odseku.

la ak

Vloženo: 05. 07. 2018       Kategorie: Tasr