• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Anderson prvým finalistom mužskej dvojhry po päťsetovej dráme

Wimbledon 13. júla (TASR) - Juhoafrický tenista Kevin Anderson sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry vo Wimbledone. V najdlhšom semifinále v histórii tretieho grandslamového turnaja roka, ktoré trvalo 6 hodín a 36 minút, zdolal ako nasadená osmička Američana Johna Jsnera (9.) po päťsetovej bitke 7:6 (5), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4, 26:24. V nedeľu od 15.00 h bude bojovať o svoj prvý grandslamový titul proti víťazovi súboja medzi Španielom Rafaelom Nadalom a Srbom Novakom Djokovičom.

Pre Andersona to bude druhé grandslamové finále v kariére, vlani na US Open prehral s Nadalom v troch setoch. O doposiaľ najdlhší wimbledonský semifinálový zápasu sa v roku 2013 postarali Djokovič a Argentínčan Juan Martin del Potro, ich päťsetový maratón trval 4 hodiny a 44 minút. Isner bol v júni 2010 vo Wimbledone aktérom najdlhšieho tenisového zápasu v histórii. Jeho duel 1. kola proti Francúzovi Nicolasovi Mahutovi trval celkovo 11 hodín a 5 minút, piaty set vyhral Američan 70:68.

Isner začal duel dvoch delovo podávajúcich hráčov lepšie a za stavu 1:1 mal k dispozícii tri brejkbaly, Anderson ich však odvrátil a o osude prvého setu rozhodol tajbrejk, ktorý sa stal korisťou Juhoafričana. Aj v druhom sete si obaja tenisti držali servis a tak opäť prišla na rad skrátená hra. V tajbrejku mal tentorkát navrch Američan, ktorý si rýchlo vybudoval náskok 5:0. V treťom dejstve Anderson za stavu 4:3 ukončil Isnerovu wimbledonské sériu 107 víťazných gemov na podaní. Isner však bleskovo kontroval rebrejkom. následne vyrovnal na 5:5 a v dramatickej tajbrejkovej koncovke slávil úspech. Štvrtý set získal vďaka brejku v deviatom geme vo svoj prospech Anderson. V rozhodujúcom dejstve sa nehral tajbrejk a v miernej výhode bol Isner, ktorý začal servovať ako prvý. Za stavu 17:17 mal Anderson dva brejkbaly, no Isner ich odvrátil esami a dráma pokračovala. Za stavu 24:24 sa Anderson prepracoval k trom brejkbalom, druhý z nich premenil a zápas už dotiahol do úspešného konca.

muži - dvojhra - semifinále:

Kevin Anderson (8-JAR) - John Isner (9-USA) 7:6 (5), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4, 26:24.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky

la

Vloženo: 13. 07. 2018       Kategorie: Tasr