• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Stephensová vyhrala Červenú skupinu: "Bol to veľký boj" (4)

Singapur 25. októbra (TASR) - Holandská tenistka Kiki Bertensová postúpila do semifinále MS WTA Tour v Singapure. Rozhodol o tom piatkový zápas Červenej skupiny proti Naomi Osakovej, ktorý Japonka pre zranenie stehenného svalu skrečovala. Víťazka US Open 2018 odstúpila zo stretnutia po prvom sete, ktorý prehrala 3:6.

Do semifinále postúpila aj turnajová päťka Sloane Stephensová z USA, ktorá zdolala najvyššie nasadenú Nemku Angelique Kerberová 6:3 a 6:3. V boji o finále sa stretne s Češkou Karolínou Plíškovou. Stephensová vyhrala v skupine všetky tri zápasy.

V prvom zápase dňa si obe hráčky držali svoje podanie do stavu 3:3, keď Bertensová prelomila servis Osakovej. Dvadsaťšesťročná Holanďanka následne potvrdila zisk predchádzajúcej hry a jej súperka si vyžiadala ošetrenie. Japonka sa na kurt ešte vrátila, no Bertensová čistou hrou uzatvorila skóre prvého setu na 6:3. Do druhého dejstva už hráčky nenastúpili, 21-ročná Japonka zápas po 36 minútach skrečovala.

"Nikdy nechcete vyhrať zápas takýmto spôsobom, ale stalo sa to. Naomi hrala na začiatku dobre. Nevedela som, že je zranená, až kým nepožiadala o ošetrenie. Videla som iba, že má 'otejpovaný' stehenný sval. Teraz mám dostatok času na odpočinok pred ďalším zápasom. Som stále viac sebavedomejšia, musím hrať na najvyššej možnej úrovni a vydať zo seba všetko," citoval Bertensovú portál wtatennis.com.

Holanďanka sa dostala na MS WTA Tour ako náhradníčka za zranenú svetovú jednotku Simonu Halepovú z Rumunska. V semifinále sa stretne s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, víťazkou Bielej skupiny.

Stephensová, víťazka US Open 2017, je po Garbine Muguruzovej (2015) druhou debutantkou s troma výhrami v skupine na Turnaji majsteriek. "Vedela som, že to bude boj, pretože Angie je jednou z najťažších súperiek na okruhu. Išla som tam a hrala najtvrdšie ako som vedela. Som naozaj rada, že sa mi podarilo zvíťaziť," citovala agentúra DPA 25-ročnú Američanku.

MS WTA Tour 2018 - Červená skupina:

Kiki Bertensová (8-Hol.) - Naomi Osakaová (3-Jap.) 6:3 - skreč Osaková

Sloane Stephensová (5-USA) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 6:3, 6:3

tabuľka Červenej skupiny:

1. Stephensová 3 3 0 6:2 3

2. Bertensová 3 2 1 4:3 2

3. Kerberová 3 1 2 3:5 1

4. Osakaová 3 0 3 2:5 0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 6. odsek

jp lb lg

Vloženo: 26. 10. 2018       Kategorie: Tasr