• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Svitolinová postúpila do finále MS WTA Tour

Singapur 27. októbra (TASR) - Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová sa premiérovo v kariére prebojovala do finále MS WTA Tour v Singapure. Šiesta nasadená hráčka si v sobotňajšom prvom semifinále poradila s osmičkou Kiki Bertensovou z Holandska po dramatickom súboji v troch setoch 7:5 a 6:7 (5) a 6:4. V nedeľňajšom finále sa stretne s lepšou z dvojice Sloane Stephensová (5-USA) - Karolína Plíšková (7-ČR).

V prvom sete ako prvá prehrala svoje podanie Bertensová v štvrtom geme, no v nasledujúcom predviedla úspešný rebrejk. V jedenástej hre ponúkla Holanďanka svojej súperke setbal, no dokázala ho odvrátiť a vyrovnala na 5:5. Svitolinová však pri svojom podaní išla opäť do vedenia, v nasledujúcom geme sa jej už podarilo zobrať súperke podanie a prvý set vyhrala 7:5. Aj druhý mal veľmi vyrovnaný priebeh a hráčky bojovali o každú loptičku. Lepší začiatok mala Bertensová, keď sa ujala vedenia 2:0, Ukrajinka však vyrovnala brejkom v desiatej hre na 5:5, keď dokázala odvrátiť tri setbaly, a po svojom druhom ese v zápase sa dostala do vedenia 6:5. Zopakovala sa tak situácia z prvého setu, Bertensová si pred kľúčovým gemom zavolala svojho trénera, jeho rady pomohli a duel išiel do tajbrejku. V ňom mala navrch holandská tenistka a pomerom 7:5 si vynútila rozhodujúci tretí set.

Aj naďalej to bol boj o každý bod, nervydrásajúci bol najmä druhý gem, ktorý trval vyše 13 minút a Bertensová v ňom po rebrejku vyrovnala na 1:1. Následne však opäť prehral svoje podanie a keďže Svitolinová už svoje do konca nestratila, tešila sa z premiérového postupu do finále.

MS WTA Tour 2018 - semifinále:

Elina Svitolinová (6-Ukr.)- Kiki Bertensová (8-Hol.) 7:5, 6:7 (5), 6:4

druhé semifinále:

Sloane Stephensová (5-USA) - Karolína Plíšková (7-ČR)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 3. odsek a výsledok.

ny

Vloženo: 27. 10. 2018       Kategorie: Tasr