• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Kazašský kvalifikant Bublik víťazom dvojhry

Bratislava 11. novembra (TASR) - Kazašský kvalifikant Alexander Bublik sa stal víťazom dvojhry na 19. ročníku bratislavského tenisovom challengeru Peugeot Slovak Open. vo finále si v NTC poradil so šampiónom z roku 2012 Čechom Lukášom Rosolom za 66 minút 6:4, 6:4 a dosiahol životný úspech.

Pre dvadsaťjedenročného rodáka z Ruska je to tretia singlová trofej na ATP Challenger Tour. V roku 2017 nenašiel premožiteľa na turnajoch v mexickej Cuernavace a v americkom Aptose. Z Bratislavy si odnáša prémiu 15.270 eur pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Rosol počas celého zápasu nevedel nájsť recept na kvalitné podanie Bublika, trápil sa na returne. Za stavu 3:3 po sérii nevynútených chýb stratil servis a mladý Kazach dotiahol úvodný set do úspešného konca. Za stavu 5:4 síce čelil dvom brejkbalom, no následne získal štyri fiftíny za sebou. Aj o osude druhého setu rozhodol siedmy gem, v ktorom Bublik vďaka kvalitným returnom a úderom presne na čiaru prelomil podanie Rosola.

dvojhra - finále:

Alexander Bublik (Kaz.) - Lukáš Rosol (ČR) 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky

la

Vloženo: 11. 11. 2018       Kategorie: Tasr