• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Thiem zdolal Nišikoriho na Turnaji majstrov: "Hral som bez tlaku" (2)

Londýn 15. novembra (TASR) - Rakúsky tenista Dominic Thiem si vo svojom treťom zápase na ATP Turnaji majstrov v Londýne pripísal prvé víťazstvo. V skupine Lleytona Hewitta vyhral ako šiesty nasadený nad sedmičkou podujatia Japoncom Keiom Nišikorim 6:1, 6:4 za 1:26 h. Thiemove víťazstvo definitívne zaistilo postup Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi do semifinále. Ten sa vo večernom záverečnom súboji skupiny stretne so Švajčiarom Rogerom Federerom.

Rakúšan sa v úvode zápasu dostal do vedenia 3:0, Nišikori pri svojom podaní znížil. Nasledujúce dve hry boli dramatické, hráči mali k dispozícii množstvo brejkbalov a oba gemy získal pre seba Thiem. Prvý set ukončil úspešným servisom a vyhral ho 6:1.

V druhom dejstve si obaja držali svoje podanie až do stavu 3:3. V siedmej hre ho prelomil súperovi Thiem, čo bol rozhodujúci moment druhého setu. V ďalšom priebehu si ani jeden z hráčov nevypracoval možnosť na brejk, Rakúšan tak získal set v pomere 6:3 a pripísal si prvé víťazstvo na turnaji. Udržal si zároveň teoretickú šancu na postup do semifinále.

"Nepociťoval som veľký tlak, chcel som iba divákom ukázať pravého Domica Thiema. Chcel som hrať lepšie, ako v predchádzajúcom zápase a myslím si, že mi to vyšlo. Som rád, že som vyhral, ale nemyslím si, že postúpim do semifinále. Anderson a Federer si to zaslúžia," citoval Thiema portál nittoatpfinals.com.

Turnaj majstrov 2018:

skupina Lleytona Hewitta

Dominic Thiem (6-Rak.) - Kei Nišikori (7-Jap.) 6:1, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Thiema.

lb mp

Vloženo: 15. 11. 2018       Kategorie: Tasr