• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Hopman: S. Williamsová si duel proti Federerovi užila: "Zápas kariéry" (4)

Perth 1. januára (TASR) - Tenisti Švajčiarska zdolali v utorok na Hopmanovom pohári USA 2:1. Roger Federer zvíťazil v prvom zápase nad Francesom Tiafoem v dvoch setoch 6:4 a 6:1 a získal tak prvý bod pre Švajčiarsko v súboji B-skupiny na exhibícii miešaných družstiev v austrálskom Perthe. V druhom zápase vyrovnala stav na 1:1 Serena Williamsová, ktorá zdolala Belindu Bencicovú v troch setoch 4:6, 6:4 a 6:3.

Rozhodnutie priniesol mix, v ktorom "Helvéti" uspeli v dvoch setoch 4:2, 4:3 (3). Na konte majú dve víťazstvá, Američania dve prehry. Výber USA tak stratil šancu na finále. "Odohral som ďalší dobrý zápas. Mám radosť. Je to skvelý štart do sezóny. Dával som si pozor na moje podanie, on urobil niekoľko chýb na konci prvého setu," povedal Federer po prvom stretnutí, v ktorom súpera zdolal po 57 minútach.

Svetové médiá označili utorňajšiu štvorhru za najatraktívnejšiu v 31-ročnej histórii turnaja. Serena Williamsová má na konte 23 grandslamových titulov vo dvojhre, Federer 20. Obaja jej 37-roční aktéri spolu na prémiách na profiokruhu zarobili vyše 200 miliónov USD. A obaja si zápas pred 14.064 divákmi užili. "Bola som veľmi nadšená. Doslova to bol zápas mojej kariéry. Veď som hrala proti niekomu tak slávnemu, koho som tak dlho obdivovala a navyše v zápase, v ktorom o čosi išlo. Hrala som proti najlepšiemu v histórii," citovala Američanku agentúra AFP. Federer v mixzóne potvrdil, že si zápas proti niekomu z minima tenistov, ktorí majú na konte viac grandslamových titulov ako on tiež užil: "Naozaj bolo čosi mimoriadne hrať proti Serene. Bola to česť aj radosť. A bol som aj trochu nervózny pri returnoch, lebo ľudia veľa hovoria o jej podaní. Bolo to parádne, je skvelá šampiónka, mohli ste vidieť ako bola sústredená a zaujatá hrou. To na nej milujem."

B-skupina:

USA - Švajčiarsko 1:2

Frances Tiafoe - Roger Federer 4:6, 1:6

Serena Williamsová - Belinda Bencicová 4:6, 6:4, 6:3

Tiafoe, S. Williamsová - Bencicová, Federer 2:4, 3:4 (3)

tabuľka:

1. Švajčiarsko 2 2 0 5:1 2

2. Grécko 2 1 1 3:3 1

3. Veľká Británia 2 1 1 2:4 1

4. USA 2 0 2 2:4 0

/zápasy, výhry, prehry, sety, body/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek

ny jp

Vloženo: 01. 01. 2019       Kategorie: Tasr