• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kužmová postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Aucklande

Auckland 4. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala už do śemifinále dvojhry na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. Vo štvrťfinále si poradila s americkou držiteľkou voľnej karty Amandou Anisimovou po trojestovej bitke 6:3, 2:6, 6:4. V rozhodujúcom dejstve rovnako ako v 2. kole proti Anisimovej krajanke Sofii Keninovej otočila z 1:3.

V dueli o postup do prvého finále na WTA Tour nastúpi v sobotu SEČ proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou Nemkou Juliou Görgesovou a Kanaďankou Eugenie Bouchardovou. Kužmová sa po tretí raz v kariére dostala medzi elitné singlové kvarteto na ženskom profesionálnom okruhu. Vlani bola medzi najlepšou štvoricou v Budapešti a Hertogenboschi.

V Aucklande má zverenka trénera Michala Mertiňáka už istú prémiu 11.300 dolárov pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 46. mieste - najvyššie v kariére. Po skončení turnaja ASB Classic sa stane novou slovenskou dvojkou, keď predstihne predvlaňajšiu wimbleodonskú semifinalistku Magdalénu Rybárikovú.

dvojhra - štvrťfinále:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Amanda Anisimová (USA) 6:3, 2:6, 6:4

la

Vloženo: 04. 01. 2019       Kategorie: Tasr