• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Nadal po postupe do štvrťfinále "Bol to solídny výkon" (2)

Wimbledon 8. júla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Dvojnásobný šampión z trávy All England Clubu zdolal v osemfinále ako nasadená trojka Portugalca Joaa Sousu 6:2, 6:2, 6:2. V dueli o postup do semifinále ho čaká víťaz amerického derby medzi Samom Querreym a Tenysom Sandgrenom.

Nadal je medzi elitnou wimbledonskou osmičkou siedmykrát v kariére. "Bol to z mojej strany solídny výkon. Nepodával som síce až tak dobre ako v predchádzajúcom zápase, no vychádzali mi forhendové i bekhendové údery. Spokojný som aj s hrou na sieti a s volejmi. Z tohto zápasu si odnášam veľa pozitív," uviedol Nadal v prvom interview.

Trojnásobný wimbledonský víťaz Nemec Boris Becker na adresu Španiela uviedol, že v tomto toku hrá na tráve najlepší tenis v kariére. "Aj vlani som hral veľmi dobre, no v semifinále som prehral po päťsetovej bitke s Novakom Djokovičom. Pokúsim sa dostať čo najďalej. Musím sa teraz dobre pripraviť na náročný štvrťfinálový zápas," dodal držiteľ 18 grandslamových titulov.

muži - dvojhra - osemfinále:

Rafael Nadal (3-Šp.) - Joao Sousa (Portug.) 6:2, 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o druhý a tretí odsek

la mp

Vloženo: 08. 07. 2019       Kategorie: Tasr