• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Kužmová so Sasnovičovou postúpili do semifinále štvorhry

New York 4. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou sa prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále zdolali tretiu nasadenú kanadsko-čínsku dvojicu Gabriela Dabrowská, I-fan 2:6, 6:3, 6:3. Kužmová dosiahla životný úspech a napodobnila Janette Husárovú s Danielou Hantuchovou, ktoré v ére samostatnosti vo Flushing Meadows tiež postúpili medzi elitné deblové kvarteto. Husárová to v roku 2002 dotiahla v New Yorku až do finále.

Slovensko-bieloruskému tandemu nevyšiel úvod štvrťfinálového zápasu. Kužmová v druhom geme stratila servis a Dabrowska s I-fan si v prvom sete vybudovali rozhodujúci náskok 3:0. Kanadsko-čínsky pár pôsobil na dvorci zohratejším dojmom, Kužmovú so Sasnovičovou prevýšil na sieti i pri výmenách od základnej čiary. V druhom dejstve sa karta obrátila. Kužmová so Sasnovičovou pridali na agresivite a zlepšili returny. Od stavu 1:2 získali štyri gemy za sebou a vynútili si tretí set. V ňom síce prišli o vedenie 2:0, no od stavu 2:3 uhrali štyri hry v rade a vybojovali si postup do semifinále.

Kužmovej sa na US Open darilo aj medzi juniorkami. V roku 2015 sa po boku Rusky Aleksandry Pospelovovej tešila zo zisku deblového titulu. Vo štvorhre získala v tomto roku na okruhu WTA dve cenné trofeje - v Prahe a v Bukurešti. V onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje už na 30. priečke - najvyššie v kariére.

ženy - štvorhra - štvrťfinále:

Viktória KUŽMOVÁ, Alexandra Sasnovičová (SR/Biel.) - Gabriela Dabrowská, I-fan (3-Kan./Čína) 2:6, 6:3, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky

la mp

Vloženo: 04. 09. 2019       Kategorie: Tasr