• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-MS WTA: Bartyová postúpila do semifinále: "Hrala som veľmi dobre" (2)

Šen-čen 31. októbra (TASR) - Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa stala druhou semifinalistkou dvojhry na MS WTA Tour v čínskom Šen-čene. Svetová jednotka a najvyššie nasadená hráčka turnaja si zabezpečila účasť medzi najlepšou štvoricou podujatia po štvrtkovom triumfe v červenej skupine nad Českou Petrou Kvitovou 6:4 a 6:2.

Tá jej kládla odpor len v úvodnom sete, no v piatom geme prehrala svoje podanie a Bartyová, ktorá si už v nedeľu zabezpečila post koncoročnej svetovej jednotky, sa následne ujala vedenia 4:2 a už dopodávala do víťazného konca. V druhej sade zobrala svojej súperke hneď jej prvé podanie, následne aj druhé a dostala sa do vedenia 4:0. Kvitová ešte zdramatizovala duel, keď znížila na 2:5, ale Austrálčanka si už postup nenechala vziať.

"Myslím si, že som dnes hrala veľmi dobre. Vedela som, že musím byť agresívna a som veľmi šťastná, že mám šancu pokračovať na tomto podujatí," uviedla po zápase víťazka.

Kvitová triumfovala na MS WTA Tour pri svojom debute v roku 2011 a v roku 2015 bola neúspešná finalistka. Od tohto momentu však pri ďalších dvoch účastiach na podujatí nevyhrala ani jeden zápas a teraz natiahla neúspešnú sériu už na sedem duelov.

červená skupina:

Ashleigh Bartyová (1-Aus.) - Petra Kvitová (6-ČR) 6:4, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 4. odsek.

ny jp

Vloženo: 31. 10. 2019       Kategorie: Tasr