• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Masters: Tsitsipas prvým finalistom dvojhry po triumfe nad Federerom

Londýn 16. novembra (TASR) - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas zvíťazil v prvom sobotňajšom semifinále dvojhry na turnaji majstrov nad Švajčiarom Rogerom Federerom 6:3, 6:4 a v Londýne si zahrá o titul. Jeho finálový súper vzíde z večerného súboja medzi Nemcom Alexandrom Zverevom a Rakúšanom Dominicom Thiemom. Federer, šesťnásobný víťaz Masters, doplatil na nepremieňanie brejkbalov, keď z 12 využil iba jediný.

Federer mal hneď v úvodnom geme šancu prelomiť podanie súpera. Tsitsipas si však udržal servis, v ďalšej hre sa po Švajčiarovom pokazenom smeči dostal k brejkbalu a ten aj využil po víťaznom forhende po čiare. Grék následne potvrdil brejk a ujal sa vedenia 3:0. Za stavu 4:2 čelil Tsitsipas trom brejkbalom, no aj vďaka nevynúteným chybám Federera dokázal otočiť z 0:40 a ujal sa vedenia 5:2. V "maratónskom" deviatom geme nevyužil Federer ďalšie dva brejkbaly a Tsitsipas nakoniec premenil siedmy setbal.

V druhom dejstve sa grécky tenista ujal vedenia 2:1, keď zlomil Švajčiarov servis. V ďalšom geme mu to však Federer oplatil, keď opäť po dlhej výmene premenil štvrtý brejkbal. Následne si ale znovu neudržal servis a Grék viedol 3:2. V ďalších minútach si už postrážil náskok a v druhom sete zvíťazil 6:4, keď v desiatom geme odvrátil dva brejkbaly. Tsitsipas tak upravil vzájomnú bilanciu s Federerom na 2:3 a súperovi odplatil prehry z Dubaja, Bazileja a na Hopmanovom pohári. Prvýkrát nad Švajčiarom vyhral na tohtoročnom Australian Open.

dvojhra - semifinále:

Stefanos Tsitsipas (6-Gr.) - Roger Federer (3-Švajč.) 6:3, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky

ny la

Vloženo: 16. 11. 2019       Kategorie: Tasr