• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Kiki Bertensová je v 3. kole, vyradila Rodionovovú (2)

Melbourne 23. januára (TASR) - Česká tenistka Karolína Plíšková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadená dvojka si v 2. kole poradila s Nemkou Laurou Siegemundovou dvakrát 6:3.

Bývalá svetová jednotka mala v zápase pomalý štart, ako prvá stratila podanie a prehrávala v prvom sete 1:3. Lenže to bolo jej jediné zaváhanie. "Mám pocit, že to nebol dnes z mojej strany pekný tenis," povedala Plíšková podľa oficiálnej stránky WTA. "Som rada, že som postúpila, pretože to bol podľa mňa škaredý zápas. Naposledy som odohrala s touto súperkou duel na antuke a bolo to vtedy ešte náročnejšie. Dúfam, že sa budem cítiť lepšie v ďalšom kole," doplnila.

Plíškovú čaká v 3. kole víťazka duelu Pavľučenková - Townsendová a očakáva, že sa už naplno prejaví forma, ktorú v Austrálii ukázala na turnaji v Brisbane, ktorý vyhrala tretíkrát v kariére. "Mala som dobrú prípravu na novú sezónu. Mám rada Austráliu, vždy som tu hrala dobre. Je to iba 3. kolo, no už som odohrala veľa zápasov a cítim sa v pohode," dodala.

Nedarilo sa ďalšej Češke Karolíne Muchovej, ktorá ako nasadená dvadsiatka prehrala s Američankou Catherinou Bellisovou 4:6 a 4:6. Vyrovnaný duel odohrala nasadená šestka Belinda Benčičová zo Švajčiarska proti Lotyške Jelene Ostapenkovej a postúpila po výsledku dvakrát 7:5. Deviatka turnaja Kiki Bertensová vyradila domácu Arinu Rodionovovú 6:3, 7:5, hoci v prvom sete si dvakrát neudržala podanie. Jej súperke sa to nepodarilo hneď štyrikrát.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Angelique Kerberová (17-Nem.) - Priscilla Honová (Austr.) 6:3, 6:2, Elise Mertensová (16-Belg.) - Heather Watsonová (V.Brit.) 6:3, 6:0, Kiki Bertensová (9-Hol.) - Arina Rodionovová (Aust.) 6:3, 7:5, Donna Vekičová (19-Chor.) - Alize Cornetová (Fr.) 6:4, 6:2, Belinda Benčičová (6-Švaj.) - Jelena Ostapenková (Lot.) 7:5, 7:5, Garbine Muguruzová (Šp.) - Ajla Tomljanovičová (Aust.) 6:3, 3:6, 6:3, Karolína Plíšková (2-ČR) - Laura Siegemundová (Nem.) 6:3, 6:3, Zarina Dijasová (Kazach.) - Anna Blinkovová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, Catherine Cartan Bellisová (USA) - Karolína Muchová (20-ČR) 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte a doplnená o ďalšie výsledky.

tt jp

Vloženo: 23. 01. 2020       Kategorie: Tasr