• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Keninová zdolal Bartyovú a je premiérovo vo finále grandslamu

Melbourne 30. januára (TASR) - Americká tenistka Sofia Keninová sa stal prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom Australian Open. Vo štvrtkovom stretnutí semifinále zdolala domácu jednotku podujatia Ashleigh Bartyovú 7:6 (6), 7:5. Dvadsaťjedenročná štrnásta nasadená Keninová sa predstaví vo finále grandslamu po prvý raz vo svojej kariére, o titul zabojuje proti úspešnej zo zápasu Simona Halepová - Garbine Muguruzová.

V prvom sete si obe tenistky držali svoje podanie, Bartyová mohla v šiestom geme získať kľúčový bod, no Keninová odvrátila tri brejkbaly. Domáca tenistka dosiahla v prvom sete 22 víťazných úderov v porovnaní s dvanástimi Keninovej, no napokon jej to nestačilo. V tajbrejku premárnila za stavu 6:4 dva setbaly, naopak, súperka využila hneď prvý.

Druhý set začala lepšie Bartyová, keď prelomila druhé podanie Američanky a následne sa dostala do vedenia 3:1. Potom však stratila nervy, za stavu 5:3 viedla 40:15, Keninová však otočila nielen hru, ale napokon celý set. Bartyová sa tak nestane prvou domácou finalistkou v Melbourne po štyridsiatich rokoch.

semifinále - ženy:

Sofia Keninová (14-USA) - Ashleigh Bartyová (1-Aus.) 7:6 (6), 7:5

rr

Vloženo: 30. 01. 2020       Kategorie: Tasr