• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: US Open v pôvodnom termíne, Roland Garros sa uskutoční koncom septembra

Londýn 17. júna (TASR) - Prvý turnaj tenisovej organizácie WTA sa uskutoční od 3. augusta v Palerme, ATP reštartuje ročník 14. augusta vo Washingtone. Grandslamový US Open je naplánovaný v New Yorku na 31. augusta - 13. septembra. Roland Garros v Paríži by sa mal uskutočniť od 27. septembra do 11. októbra, o týždeň neskôr ako plánovali organizátori. Informovala o tom agentúra DPA.

Tenisovú sezónu prerušili v marci pre pandémiu koronavírusu. Pokračovať sa bude za prísnych hygienických opatrení s minimálnym počtom divákov, prípadne pred prázdnymi tribúnami. Kalendár je zatiaľ dočasný a v súlade so zmenami situácie vo svete a cestovnými obmedzeniami ho môžu zmeniť. ATP však bude hľadať možnosti ako ho doplniť o ďalšie podujatia.

Aj turnaje WTA budú podliehať prísnym pravidlám a provizórny kalendár sa bude odvíjať od pandemickej situácie. Predbežne pozostáva z dvadsiatich podujatí, začne sa v Palerme a skončiť by sa mal 9. - 15. novembra finálovým turnajom v Šen-čene. "Po sledovaní situácie vo svete a spolupráci s medicínskymi odborníkmi sme pracovali na príprave čo najbezpečnejšieho prostredia. Teraz môžeme s radosťou zverejniť program na zvyšok sezóny 2020," uviedol riaditeľ WTA Steve Simon na oficiálnom webe.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu v perexe a o 2. a 3. odsek.

rr ny

Vloženo: 17. 06. 2020       Kategorie: Tasr