• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Viktória Kužmová postúpila do finále turnaja Bratislava Open

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová postúpila do finále dvojhry žien na turnaji Bratislava Open. V stretnutí piatkového semifinále zdolala Rusku Annu Blinkovovú 7:6 (2), 4:6, 6:0. V sobotu nastúpi proti víťazke duelu medzi Švajčiarkou Belindou Benčičovou a Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

V úvodnom sete obe hráčky štyrikrát stratili svoje podanie, v tajbrejku uspela Kužmová jednoznačne 7:2. O osude druhého dejstva sa rozhodlo v deviatom geme, v ktorom Blinkovová prerazila servis súperky, v nasledujúcej hre pri vlastnom podaní premenila hneď prvý setbal. V treťom sete už dominovala slovenská singlová jednotka a Ruske, ktorá vo svetovom rebríčku WTA figuruje o 21 miest vyššie, uštedrila "kanára".

"Bol to veľmi ťažký zápas, nič iné som nečakala, aj predchádzajúce zápasy s Aničkou boli naozaj veľmi ťažké. Berieme to tak, že sme ešte v príprave pred tými turnajmi, ktoré by sa nakoniec mali začať. Som rada, že som si mohla zahrať taký dobrý zápas. Bolo to o úplných drobnostiach. Každým takýmto zápasom sa cítim lepšie a lepšie. Verím, že v sobotu si takisto zahrám veľmi dobrý zápas," povedala turnajová trojka Kužmová.

ženy - dvojhra - semifinále:

Viktória Kužmová (3-SR) - Anna Blinkovová (2-Rus.) 7:6 (2), 4:6, 6:0

ak mp /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 19. 06. 2020       Kategorie: Tasr