• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: V 2. kole turnaja Privatbanka Open opäť derby sestier Kužmových (5)

Bratislava 9. júla (TASR) - Sestry Viktória a Katarína Kužmová nastúpia proti sebe aj na druhom turnaji série Peugeot Tennis Tour 2020. Najlepšia slovenská singlistka v 1. kole podujatia Privatbanka Open zdolala ako nasadená dvojka Vandu Vargovú hladko 6:2, 6:0. Katarína Kužmová zvíťazila nad Sarou Suchánkovou 1:6, 6:1, 6:2.

Na turnaji Bratislava Open triumfovala v júnovom štvrťfinále favorizovaná Viktória Kužmová. "Dnes nechcem vôbec riešiť, že v piatok opäť nastúpim proti sestre. Budem sa tým zaoberať až zajtra. Chcem si trochu užiť dnešné víťazstvo. Som rada, že po prechode z hardu na antuku som to zvládla veľmi dobre. Po víkendovom priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom som si dala trochu voľno, mala som menej tréningov. Koleno našťastie drží, tejpujem si ho," uviedla staršia zo sestier Kužmových.

Členka Národného tenisového centra Romana Čisovská postúpila do štvrťfinále po víťazstve nad ôsmou nasadenou Michaelou Kadlečkovou 3:6, 6:3, 6:1. "Bol to veľmi náročný zápas. Mišku dobre poznám, obe sme boli veľmi nervózne. V druhom sete som už prehrávala 0:3, no podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj. Nebol to môj najlepší výkon," uviedla Čisovská pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

V dueli o postup do semifinále sa stretne s víťazkou súboja medzi najvyššie nasadenou Švajčiarkou Belindou Benčičovou a Biancou Behúlovou. "Určite by som si chcela zahrať s Belindou, ktorá je hráčka svetovej Top 10. Bola by to pre mňa veľká skúsenosť," zdôraznila talentovaná Slovenka.

Ďalej ide aj tretia nasadená Anna Karolína Schmiedlová, ktorá deklasovala Aniku Jaškovú 6:1, 6:0. "Podala som oveľa lepší výkon ako proti Česku. Na antuke Slávie STU sa mi hrá dobre, cítim sa tu pohodlnejšie ako na harde," zdôraznila zverenka trénera Petra Hubera.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Viktória Kužmová (SR-2) - Vanda Vargová (SR) 6:2, 6:0, Anna Karolína Schmiedlová (SR-3) - Anika Jašková (SR) 6:1, 6:0, Katarína Kužmová (SR-7) - Sara Suchánková (SR) 1:6, 6:1, 6:2, Vivien Juhászová (SR-6) Radka Zelníčková (SR) 6:2, 6:4, Eszter Mériová (SR) - Chantal Škamlová (SR-5) 6:2, 6:4, Viktória Morvayová (SR-4) - Yvonna Žuffová (SR) 6:0, 6:3, Romana Čisovská (SR) - Michaela Kadlečková (SR-8) 3:6, 6:3, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, o druhý a piaty odsek a ďalšie výsledky

la lg ny /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 09. 07. 2020       Kategorie: Tasr