• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Schmiedlová zdolala Kužmovú vo finále dvojhry na Privatbanka Open

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Privatbanka Open. Vo finále v pozícii turnajovej trojky zdolala druhú nasadenú krajanku Viktóriu Kužmovú 3:6, 6:3, 6:4. Schmiedlová získala odmenu 3000 eur, do hodnotenia Peugeot Tennis Tour si pripísala 20 bodov.

Kužmovej na antuke Slávie STU Bratislava vyšiel úvod stretnutia a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Schmiedlová síce následne vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou jej dobrej kamarátky. Kužmová hrala agresívne, vychádzali jej údery po čiarach i stopbaly. Schmiedlová bola na rozdiel od sobotňajšieho víťazného duelu proti najvyšeie nasadenej Švajčiarke Belinde Benčičovej príliš pasívna, nedokázala Kužmovú zatlačiť.

V druhom dejstve Schmiedlová predĺžila údery a začala si viac pomáhať obojručným bekhendom, ktorý bol proti Benčičovej jej veľká zbraň. Dvakrát síce nedokázala potvrdiť brejk, no od stavu 3:3 získala tri gemy za sebou a vynútila si rozhodujúci set. V ňom odskočila Kužmovej na 3:0. Najlepšia slovenská singlistka síce v ďalších minútach vyrovnala na 3:3, no záver patril Schmiedlovej.

ženy - dvojhra - finále:

Anna Karolína Schmiedlová (SR-3) - Viktória Kužmová (SR-2) 3:6, 6:3, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu o dva odseky a výsledok

la ak /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 12. 07. 2020       Kategorie: Tasr